Savaitgalį – intriguojantys mūšiai dėl vietos LTF Didžiosios taurės finale

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį paaiškės Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) vyrų Didžiosios taurės turnyro finalo dalyviai. Keturi stipriausi šalies klubai iš Klaipėdos, Kauno, Marijampolės ir Šiaulių sieks pratęsti kovą dėl pirmojo šio sezono trofėjaus.

Taurės savininkė Klaipėdos „Amber-Arlangos“ ekipa pusfinalyje susitiks su Kauno „Rio-Starto“ komanda. Pirmosios rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Kaune, o antrosios, ir jei prireiks, auksinis setas vyks sekmadienį Klaipėdoje.

„Tikimės rimtos kovos, kokia buvo ir reguliariojo sezono rungtynėse. Kad laimėtume dvejas rungtynes pusfinalyje, turėsime būti maksimaliai susikaupę ir žaisti taip, kaip galime. Kauno komanda turi širdį, pernai dirbdamas Kaune jaučiau didelį norą žaisti ir varžytis. Jų komandiškumas yra labai stiprus. Taip jie kompensuoja kai kurias savo silpnybes, – kalbėjo „Amber-Arlangos“ treneris Saulius Matikonis. – Tai svarbi sezono dalis, kuriai kryptingai ruošėmės. Tai pirmas sezono trofėjus ir visi nori kuo geriau pasirodyti. Lygiai taip pat ir mes norime laimėti ir pirmąją sezono pusę baigti su titulu“.

„Rio-Starto“ treneris Robertas Nekrašas apgailestavo dėl to, kad jau pusfinalyje teks susitikti su čempionais, tačiau žaidėjo gerą kovą.

„Su klaipėdiečiais žaidėme „Top Sport“ Lietuvos čempionate ir pralaimėjome 1-3. Padarėme šių rungtynių analizę, supratome, kuriose vietose pralaimime ir tą akcentavome treniruotėse. Jeigu pavyks laikytis žaidimo plano, tai taurėje galime sužaisti dar geriau. Norime laimėti kiekvienas rungtynes, toks yra sportas. Gaila, kad taurės sistema mums yra nepalanki ir mes, laimėję LTF Didžiosios taurės atkrintamąjį turnyrą, jau pusfinalyje turime žaisti su čempionais“, – teigė R. Nekrašas.

Kitame pusfinalyje kausis Marijampolės „Sūduva“ ir Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“. Pirmasis mačas vyks šeštadienį Šiauliuose, o antrasis – sekmadienį Marijampolėje.

„Lengva nebus, nes šiauliečiai yra treniruoti vaikinukai, turintys ambicijų. Žinoma, jie bus kitokie nei pernai su savo lyderiu Arvydu Mišeikiu, bet vis tiek turime labai rimtai ruoštis, ką ir darome. Šiek tiek pasistiprinome ir būsime rimtai nusiteikę. LTF taurės varžybos yra svarbios dėl pasitikėjimo. Kai Lietuvos čempionate nėra daug rungtynių, tai taurės varžybos turi dar didesnį svorį, todėl stengiamės stiprinti savo pozicijas“, – teigė „Sūduvos“ treneris Romas Sujeta.

Šiaulių ekipos treneris Modestas Strockis pabrėžė, kad „Sūduva“ pasipildė dviem patyrusiais žaidėjais – Luku Gudu ir Jonu Rakicku, todėl jo auklėtinių laukia didelis iššūkis.

„Patyrę žaidėjai marijampoliečiams suteiks daugiau pasitikėjimo. „Sūduva“ yra patyrusi ir subrendusi ekipa, todėl mums, jaunai komandai, bus nelengva, bet nepasiduosime. Mus šiek tiek kamuoja traumos, – iš rikiuotės iškrito lyderis Tomas Rogalas. Norėdami siekti pergalės, turėsime nerizikuoti tam tikrais aspektais. Mes daug dėmesio skiriame treniruotėms, rimtai dirbame fiziškai, todėl taurėje bandysime atiduoti visas jėgas“, – kalbėjo M. Strockis.

Šiais metais LTF Didžiosios taurės turnyre galėjo varžytis ir Pirmos lygos komandos. Atkrintamajame taurės etape savo jėgas išbandė Joniškio „Joniškio baldų-Vidrenos“ ekipa. Tikimasi, kad šis pavyzdys duos teigiamą impulsą ateičiai ir vis daugiau klubų norės pasivaržyti su aukščiausios lygos ekipomis.

„LTF Didžiosios taurės turnyras parodė tikrąjį mūsų komandos veidą, kurį galbūt sudėtinga pamatyti įvairiuose mėgėjų turnyruose. Nors pergalės jausmo patirti nepavyko, tačiau džiaugiamės įgyta patirtimi ir tikimės, jog šiemet apšilus kojas, kitais metais bus lengviau. Galbūt debiutuosiančios kitos Pirmos lygos komandos turės praeitį tokį patį šaltą dušą, kurį perėjome mes“, – mintimis dalinosi Joniškio ekipos vadovas ir treneris Dainius Kučinskas.

LTF Didžiosios taurės turnyro finalai gruodžio 21 dieną vyks Marijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Kiek tiketis užmuštų ir sužeistų tuose mūšiuose ? Ar ligoninėse užteks vietų ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių