Sėkmę ir pergales L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei skinti padeda griežta disciplina

  • Teksto dydis:

Ar jūsų gyvenime yra buvę akimirkų, kai, rodos, taupai taupai, bet niekaip niekam nesutaupai? Kai įdedi į taupyklę vieną kupiūrą, bet visai netrukus iš jos išimi dvi? Visiems pasitaiko panašių situacijų, tačiau, jeigu jos gyvenime lydi gana dažnai, išvada peršasi viena: arba neklausėte tėvų, kai jie mokė taupyti, arba apskritai nežinote, kaip tai padaryti. Sakoma, kad svarbiausi finansiniai įgūdžiai turi būti formuojami nuo pat ankstyvo amžiaus, todėl norint padėti savo vaikams ugdyti teisingus įpročius, susijusius su asmeninių finansų valdymu, reikia apie tai nemažai nutuokti pirmiausia patiems.

Tad šįkart „Sėkmė tavo rankose“ laidos metu vedėjas Audrius Bružas aiškinsis, kaip gi tapti sąmoningesniems ir asmeninių finansų srityje įvesti daugiau disciplinos. Apie visokeriopą discipliną jis kalbėsis su viena labiausiai disciplinuotų moterų Lietuvoje ir pasaulyje – Laura Asadauskaite-Zadneprovskiene.

Metų moteris, daugkartinė olimpinė ir pasaulio čempionė Laura sportuoja jau beveik 30 metų. Moteris papasakos, jog į sporto pasaulį prieš daugelį metų ją atvedė tėtis, tačiau tuo metu ji didelių tikslų neturėjo. Vis dėlto, pirmųjų gyvenimo varžybų metu iškovota pirma vieta Laurai paliko neišdildomą įspūdį ir ją motyvavo į viską pažvelgti kur kas rimčiau. Pamažu jos kaip sportininkės tikslai darėsi vis rimtesni, o nuo 16 metų ji jau pradėjo svajoti apie olimpinės čempionės titulą. Atkaklaus darbo dėka šiandien penkiakovininkė gali džiaugtis ne vienu olimpiniu medaliu ir susižavėjimo verta pergale.

Sportininkė prisipažins, jog jos karjera niekada nebuvo rožėmis klota. Per tris dešimtmečius profesinėje srityje buvo visko – ir nesėkmių, ir pralaimėjimų, ir karčių nusivylimų, tačiau ji niekada nenuleido rankų ir nenustojo tikėti savo jėgomis. Laura atviraus, kad nesėkmės jos ne tik negąsdina, tačiau netgi atvirkščiai – dar labiau motyvuoja eiti į priekį. Pasak olimpinės čempionės, pagrindinė jos sėkmės formulė susideda iš kelių dedamųjų. Pirmiausia jai svarbu įsivardyti konkretų tikslą, o jau tada jį žinodama, moteris atranda jėgų įveikti bet kokias kliūtis. Antrasis ir svarbiausias sėkmės faktorius yra disciplina. Pastaroji ugdo stiprų charakterį, skatina sunkiai bei atkakliai dirbti ir yra tiesiausias kelias į širdį džiuginančias pergales.

Savo pasiekimais Laura žavi ne tik sirgalius, tačiau ir savo vienuolikmetę dukrą. Jau dabar sportininkės atžala lanko plaukimą ir pamažu seka mamos pėdomis. Pasak Lauros, augdama sportininkų šeimoje ir nuo pat ankstyvos vaikystės matydama aktyvių tėvų pavyzdį, jos dukra taip pat neliko abejinga šiai sričiai.

Lauros pasakojimas nepaliks abejonių, jog tėvai yra pats geriausias pavyzdys savo atžaloms kiekvienoje gyvenimo srityje. Tad laidos pabaigoje Audrius Bružas sugrįš prie asmeninių finansų temos ir „Citadele“ banko valdybos narės Rūtos Ežerskienės teirausis, kodėl tėvams svarbu ugdyti ir finansinius savo vaikų įpročius. Specialistė papasakos, kaip ir kada su vaikais reikėtų pradėti kalbėti apie pinigus, kokia yra kišenpinigių svarba ir kokius privalumus šiandien įgyja atžaloms suteikiamos banko kortelės.

Visa tai – jau šį šeštadienį 9 val. laidoje „Sėkmė tavo rankose“ per LNK televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių