Sėkmė: Lietuvos šokėjų ant ledo pora įsiveržė į Europos čempionato 10-tuką

  • Teksto dydis:

Geriausia Lietuvos šokių ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius Europos čempionatą Grace (Austrija) pradėjo labai sėkmingai. Pirmą kartą karjeroje jie įsiveržė į stipriausiųjų dešimtuką. Po trumposios programos čiuožėjai užima aukštą 8-ąją vietą.

„Tai buvo vienas tų pasirodymų, kai reikia kovoti. Kovoti kiekviename žingsnyje. Nustebino tai, kad gavome ketvirtą už žingsnių takelį. Tai pats aukščiausias lygis su dideliais pliusais. Vienu metu paėmiau tokį greitį, kad vos tilpau arenoje (juokiasi). Klaidelių buvo. Atlikdamas tvizlą nepagriebiau kojos, bet pavyko sinchronizuotai užbaigti elementą. Rezultatu tikrai esame patenkinti“, – po trumpojo šokio kalbėjo S.Ambrulevičius.

Lietuvos pora trumpojoje programoje surinko 73,22 balo. Geriausios dueto rezultatas trumpojoje programoje labai artimas – 73,41.

Dar prieš čempionatą ši pora neslėpė ambicijų pirmą kartą karjeroje prasimušti į geriausiųjų dešimtuką. Paskutinį kartą Europos čempionato dešimtuke prieš šešerius metus buvo Deivido Stagniūno ir Isabellos Tobias pora. Geriausias jų rezultatas buvo 9-oji vieta.

„Esu labai laiminga. Paskutinės trys-keturios savaitės buvo sunkios ir sekinančios. Dirbome labai sunkiai, bet visa tai leido mums žengti naują žingsnį į priekį. Tiek techniškai, tiek atskleidžiant mūsų, kaip poros, charakterį“, – teigė A.Reed.

Prieš didžiąsias metų šventes šokėjai ant ledo iš Vokietijos, kur gyvena ir treniruojasi, trumpam buvo grįžę į Lietuvą. Jie dalyvavo kasmetiniame ir tradiciniame Povilo Vanago ir Margaritos Drobiazko ledo šou.

„Mums labai padėjo Povilo šou, vykę Lietuvoje. Ten gauname laisvę pasidžiaugti šokiu, o ne galvoti kokią čia briauną statyti. Žinoma, ir čia, Grace, buvo smagu atlikti trumpąjį šokį, o dabar labai laukiame ilgosios programos“, – mintimis dalijosi Saulius.

Tobulino laisvąją programą

Teisė dalyvauti laisvojoje programoje po trumposios suteikia 20-iai geriausių iš 27-ių Senojo žemyno pirmenybėse dalyvaujančių porų.

„Laisvoji programa kitokia, skirtinga ir mums labai patinka tas šokis. Padarėme keletą pakitimų ir norime juos išpildyti. Nebėra laiko sėdėti toje pačioje vietoje. Turime tik viena kelią – kelią į priekį“, – kalbėjo Saulius.

Rytoj šokių ant ledo varžybų dalyviams laisva diena, o tai neįprasta šokėjams, dažniausiai startuojantiems dvi dienas iš eilės. Mūsų pora tokiu tvarkaraščiu džiaugiasi, liks šiek tiek daugiau laiko pailsėti ir pasiruošti svarbiausiai kovai dėl vietos stipriausiųjų dešimtuke.

Lietuvio ir amerikietės duetui šis Europos čempionatas – antrasis karjeroje. Praėjusiais metais šokėjai ant ledo Minske (Baltarusija) užėmė 13 vietą.

Po trumposios programos Austrijoje pirmauja daugkartiniai Europos čempionai prancūzai Gabriella Papadakis ir Guilllaume‘as Cizeronas (88,78 tšk.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fanė

Fanė portretas
Labai gražus šokis. Džiaugiuos už Jus. Beje šis portalas vienintelis, kuris pranešė šuą džiugią žinią.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių