Pereiti į pagrindinį turinį

Sensacija: Australijos atvirajame teniso čempionate triumfavo kuklusis šveicaras

2014-01-26 11:55
BNS inf.

Atvirojo Australijos teniso čempionato Melburne vyrų vienetų varžybų pagrindinio prizo, 2,43 mln. JAV dolerių čekio bei 2000 ATP reitingo taškų savininku tapo aštuntas pagal reitingą šveicaras Stanislasas Wawrinka.

Sekmadienį vienetų varžybų finale 28-erių metų Šveicarijos tenisininkas per 2 valandas ir 21 minutę keturiuose setuose - 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 - nugalėjo nugaros skausmus nuo antrojo seto pradžios šioje dvikovoje kentusį 2009-ųjų metų pirmenybių Melburne čempioną, pajėgiausią planetos tenisininką bei turnyro favoritą 27-erių metų ispaną Rafaelį Nadalį.

Tai buvo pirmasis S.Wawrinkos, kuris iki šiol ispanui buvo pralaimėjęs visus dvylika tarpusavio mačų, laimėtas "Grand Slam" serijos turnyras.

R.Nadalis per savo karjerą yra triumfavęs trylikoje "Didžiojo kirčio" serijos turnyrų, o šis nesėkmingai susiklostęs finalas jam buvo devynioliktas.

Pažymėtina, jog pirmą kartą kortuose burtai S.Wawrinką ir R.Nadalį suvedė 2007 metų atvirojo Australijos teniso čempionato vienetų varžybų trečiajame rate.

Atvirasis Australijos teniso čempionatas ispanui nesusijęs su pačiais maloniausiais prisiminimais. 2006 ir 2013 metais R.Nadalis pirmenybes Melburne praleido dėl traumų, o 2010 ir 2011 metais ketvirtfinalyje dėl traumų Ispanijos tenisininkas turėjo pripažinti atitinkamai škoto Andy'io Murray'aus bei tautiečio Davido Ferrero pranašumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų