Pereiti į pagrindinį turinį

Šeštadienį Vilniuje išskirtinėse varžybose dviratininkai dalinsis medalius

2014-09-12 13:45
Scanpix nuotr.

Šeštadienį Vilniuje asmeninėse dviračių lenktynėse laikui "Aplenk laiką" plento dviratininkai išsiaiškins "BIGBANK plento taurės" nugalėtojus. Lietuvoje retai matomose atskiro starto varžybose startuos daugiau nei 250 pajėgiausių Lietuvos dviratininkų. Tai bus jau šeštasis ir finalinis šios taurės varžybų etapas.

Atskiro starto dviračių lenktynės yra retas reginys Lietuvoje. Jose sportininkai startuoja su įspūdingai atrodančiais ir moderniais dviračiais ir varžosi visiškai vieni - visi dalyviai startuoja pusės minutės intervalais. Anot šių varžybų organizatorių atstovo Luko Donelaičio šios varžybos parodo tikrąsias visų dalyvių jėgas.

"Atskiro starto lenktynės neretai užbaigia daugiadienes dviratininkų varžybas, nes jose visada išryškėja individualus sportininkų pranašumas vienas prieš kitą. Jiems draudžiama slėptis už transporto priemonių ir kitų lenktynių dalyvių, o rezultatas ir yra vertinamas pagal jų parodytą laiką," - teigia L.Donelaitis.

Lietuvoje vyksta tik vienos atskiro starto dviračių varžybos, todėl visi dviračių sportu besidomintys žmonės turi vienintelę progą metuose pamatyti tiek šią sudėtingą dviračių sporto discipliną, tiek išskirtinius dviračius, naudojamus šiose varžybose. Arčiausiai tokios varžybos vyksta Latvijoje. Būtent ten lietuviai ir semiasi patirties šios rungties varžybose.

Dviračių lenktynių "Aplenk laiką" organizatorių atstovas L.Donelaitis visų dalyvių vardu kreipiasi į automobilių vairuotojus: "šios varžybos vyks Vilniaus gatvėse aplink Saulėtekio mikrorajoną ir jose eismas nebus draudžiamas. Todėl tikimės visų eismo dalyvių supratingumo ir labai prašome būti atsargiais bei saugoti besivaržančius sportininkus - jiems tai viso sezono finišas, kuriame gali įrodyti savo pajėgumą".

Varžybos vyks šeštadienį Vilniuje. Dalyviai startuos 12 valandą prie stadiono Saulėtekyje ir įveiks trasą, besidriekiančią Saulėtekio, Nemenčinės, Kairėnų ir Plytinės gatvėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų