Pereiti į pagrindinį turinį

Šeštadienį Vilniuje vyks Europos sąjungos šalių sambo čempionatas

2015-09-15 20:20
BNS inf.
Kaune – pasaulio studentų sambo čempionatas
Kaune – pasaulio studentų sambo čempionatas / DMN archyvo nuotr.

Lengvosios atletikos sporto bazėje (Žemaitės g. 6) Vilniuje šeštadienį vyks XI-asis Europos sąjungos šalių (ESŠ) sambo čempionatas. Tai vienas didžiausių sambo turnyrų Europoje, sukvietęs į Lietuvos sostinę stipriausius šio sporto vyrus, moteris ir kovinės savigynos meistrus.

Pasak pranešimo, čempionatą organizuoja Lietuvos sambo federacija (LSF).

Organizatoriai laukia atvykstant imtynininkų iš kaimyninių šalių, taip pat iš Estijos bei Suomijos, Vokietijos, Olandijos, Airijos bei kitų.

Į Europos sąjungos šalių turnyrą planuoja atvykti daugiau nei 250 sportininkų. Laukiama svečių iš Tarptautinės sambo federacijos (FIAS).

"Tai aukšto lygio tarptautinis turnyras, todėl organizuoti jį ir garbė, ir didelė atsakomybė. Čempionatui ruošiasi ne tik federacija, bet ir mūsų sportininkai. Iškovoti medalius namuose, sirgalių akivaizdoje - dvigubas malonumas", - apie būsimą čempionatą kalbėjo LSF prezidentas Eduardas Rudas. "Tarp dalyvių bus ir sportininkų iš Ukrainos bei Moldovos (šalys, pasirašiusios asociacijos sutartį su ES - BNS): šios šalys gavo specialų kvietimą. Tačiau galutinis dalyvių skaičius, taip pat ir galutinė Lietuvos rinktinės sudėtis paaiškės tik prieš prasidedant ESŠ sambo čempionatui."

Prieš metus Taline (Estija) vykusiame Europos sąjungos šalių čempionate lietuviai iškovojo beveik 30 medalių, įskaitant 10 aukso. Panašių rezultatų Lietuvos sambo rinktinė tikisi ir šiais metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų