Sezono uždaryme – virš 800 orientacininkų

Sekmadienį Juodkrantėje per 800 orientacininkų varžėsi paskutinėse šio sezono varžybose – Lietuvos taurėje.

Susumavus dviejų dienų varžybų rezultatus, nugalėjo Jonas Vytautas Gvildys (OSK „Medeina“/Kauno SM Gaja) ir Taciana Voverienė (OSK „Devyni“, Vilnius).

Vyrų grupėje greičiausiu buvęs kaunietis Lietuvos taurėje pirmosios pozicijos neužleidžia nuo 2014 metų. Antrąją vietą užėmė Vilius Aleliūnas iš Šiaulių „Igtisos“ klubo, po dviejų varžybų dienų nuo nugalėtojo atsilikęs 6 min. 20 sek. Trečioji vieta atiteko Simonui Krėpštai iš Kauno „Tako“ klubo, kuris nuo nugalėtojo atsiliko 7 min. 18 sek.

„Nors neužilgo laukia svarbūs startai, šiose varžybose nesitaupiau. Šeštadienį trasoje buvo keli ilgesni prabėgimai tarp kontrolinių punktų. Atrodo man nepavyko pamatyti pačių greičiausių variantų, bet vis tiek bėgau greičiausiai už visus ir rezultatas neblogas, o tuose ilguose prabėgimuose šiek tiek pralošiau varžovams. Teko bėgti per Juodkrantę, taip išvengiant viso kalvų masyvo, Raganų kalno. Taip sutaupai pakilimo ir jėgų. Abi dienas orientavimasis buvo greitas, miške gali toli matyti. Nors greičiai buvo dideli, gruntas šiame miške nėra lengvas, minkštas ir išlaikyti greitį buvo sunku“, – po finišo pasakojo J. V. Gvildys.

Moterų grupėje antrus metus iš eilės nugalėjo T. Voverienė iš Vilniaus „Devyni“ klubo. Daugiau nei 2 min. po pirmos varžybų dienos atsilikinėjusi T. Voverienė sekmadienį puikiai įveikė trasą ir 28 sek. aplenkė antroje vietoje likusią Sandrą Paužaitę iš Alytaus „Dainavos“ klubo. Trečiąją vietą užėmė Gabija Ražaitytė, atstovaujanti Šiaulių „Igtisos“ komandai, kuri nuo nugalėtojos atsiliko 2 min. 13 sek.

Nors pagrindinės sezono varžybos Lietuvoje baigtos, stipriausių šalies orientacininkų dar laukia keli svarbūs startai. Iškart po savaitgalio varžybų Lietuvos rinktinės nariai išvyko į Kiniją, kur spalio 20-23 dienomis vyks septintosios pasaulio kariškių žaidynės, o spalio 26-29 dienomis – finalinis pasaulio taurės etapas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių