Šiaulių regbininkai triumfavo pirmajame studentų čempionato etape

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Kaune vykusiame pirmajame Lietuvos studentų regbio-7 čempionato etape – „Viči ture“ – triumfavo nugalėtojos titulą ginanti Šiaulių universiteto (ŠU) komanda.

Pusfinalyje ŠU ekipa sulaukė Lietuvos sporto universiteto (LSU) ekipos pasipriešinimo, bet iškovojo pergalę (31:12). Vienais iš favoritų laikyti LSU studentai jau pusfinalyje turėjo susikauti su ŠU, nes grupės etape pralaimėjo Vijolių pirmajai komandai.

Iš geriausių Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinių sudaryta Vijolių pirmoji komanda pusfinalyje netikėtai pralaimėjo Kauno technologijos universiteto (KTU) atstovams (14:49).

Finale intrigos daug nebuvo, kadangi ŠU regbininkai pateisino favoritų vardą ir nugalėjo KTU ekipą (35:0).

„Iš tikrųjų bijojome tiek LSU, tiek Vijolių, nes šiemet šios ekipos pasipildė naujais ir talentingais žaidėjais. Tačiau viskas susiklostė labai gerai. Patys atvykome į Kauną išretinti ligų ir kitų problemų. Nors komandą sudaro šešiolika žaidėjų, atvykti galėjo ne visi. Vijoliai labai netikėtai pusfinalyje pralaimėjo KTU komandai. Tai visiems buvo didelė staigmena. Dėl to, mano manymu, finale gavome lengvesnį priešininką nei tikėjomės“, – pasakojo ŠU komandos treneris Edmundas Ščavinskas.

Trečiąją vietą užėmė Vijolių pirmoji ekipa, kuri mažajame finale įveikė LSU studentus (40:19).

Pirmajame etape varžėsi penkios komandos. Antrasis Lietuvos studentų regbio-7 čempionato etapas vyks pavasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių