Pereiti į pagrindinį turinį

Šiauliuose ir Kaune – intriguojantys Baltijos regbio „Top“ lygos mūšiai

2020-07-24 12:05
DMN inf.

Šeštadienį Baltijos regbio „Top“ lygoje vyks ketvirtojo turo kovos, galinčios atsakyti į labai daug klausimų turnyro lentelėje artėjant reguliariojo sezono pabaigai.

E. Černiausko nuotr.

Visas trejas rungtynes laimėjęs „Baltrex-Šiaulių“ klubas gali užsitikrinti pirmąją vietą reguliariajame sezone, jei namuose 17 val. nugalės „Garkalne/Livonia“ (Latvija) ekipą. Tiesa, latviai praėjusiame ture iškovojo pirmąjį tašką, kuomet sužaidė lygiosiomis su čempionu Šiaulių „Vairo-Kalvio-Jupojos“ klubu, todėl jiems tai gali būti paskutinė galimybė kabintis už atkrintamųjų varžybų traukinio.

„Žinome, kad latviai labai gerai atrodo žaisdami namuose, todėl gerai, kad šįkart rungtyniausime Šiauliuose. Jų lygiosios su „Vairu“ parodo labai daug. Žiūrėjome jų rungtynių įrašus, analizavome ir būsime pasirengę“, – teigė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Kiek anksčiau – 13 valandą – tame pačiame Šiaulių regbio stadione vyks „Vairo-Kalvio-Jupojos“ ir „Miesnieki“ (Latvija) komandų akistata. Taškus barstantys čempionai jau smuktelėjo į trečiąją vietą ir nebegali dalinti taškų jei nori nenukristi į pavojingą ketvirtąją poziciją, kas galimai reikštų pusfinalio akistatą su „Baltrex-Šiauliais“.

„Nemanau, kad koją kišą fizinis pasiruošimas. Visos komandos turėjo tiek pat laiko pasiruošti. Sunku pasakyti, kas negerai, bet nerandame savo žaidimo. Treniruotėse viską atidirbame, išpildome trenerių norus, bet rungtynių metu dėl priešininkų žaidimo ir savo klaidų neparodome to, ką galėtume. Manau, kad barjeras yra psichologinis, – kalbėjo „Vairo-Kalvio-Jupojos“ kapitonas Paulius Strigūnas. – Žinome, kad „Miesnieki“ yra fiziškai galinga komanda, todėl ruošiamės tam, ypač gynyboje, bet paprastai mes stengiamės spręsti savo bėdas ir gerinti žaidimą“.

Itin intriguojantis šeštadienį 14 val. bus mūšis Kaune. Čia vietos „Ąžuolas“ priims ambicingąją Šiaulių „Šiaulių“ komandą. Šiauliečiai jau pakilo į antrąją vietą, tačiau dar negali būti ramūs dėl vietos pusfinalyje, tuo tarpu prieš sezoną gerokai sustiprėjęs Kauno klubas jau sužaidė savo mačus su „Top“ lygos favoritais ir dabar žūtbūt sieks įsitvirtinti geriausių komandų ketverte.

Turnyro lentelė po trijų turų:

1. „Baltrex-Šiauliai“ 9 tšk.;

2. Šiaulių „Šiauliai“ 7;

3. Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ 6;

4. Kauno „Ąžuolas“ 5;

5. „Miesnieki“ 5;

6. „Garkalne/Livonia“ 4.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų