Šiauliuose tinklininkai kovos dėl Baltijos taurės

Jau kitą savaitgalį (spalio 25-27 dienomis) Šiauliuose vyks tradicinis Baltijos taurės jaunimo tinklinio turnyras. Šį turnyrą rotacijos principu rengia trys Baltijos šalys, o šiais metais estafetę perėmė Lietuva. Į Šiaulius į svečius sugūžės daugiau 200 jaunųjų tinklininkų ir stipriausi Baltijos šalių jaunimo treneriai.

Merginos varžysis 16-17 metų ir 14-15 metų amžiaus grupėse, o vaikinai – 17-18 ir 15-16 metų. Lietuviai taip pat į šį turnyrą pakvietė pajėgias Baltarusijos komandas, kurios suteiks papildomos intrigos ir leis mūsiškiams įgyti gero lygio žaidimo patirties.

„Šiauliuose šį turnyrą organizuojame jau ketvirtą kartą, turime patirties. Tiek dėl salių, tiek dėl maitinimo, personalo, aptarnavimo turime stiprią organizaciją. Jeigu mūsų ko nors paprašo, stengiamės viską išpildyti“, – kalbėjo renginį kartu su Lietuvos tinklinio federacija organizuojančio „SC Dubysa“ direktorius Aivaras Strockis.

Pasak A. Strockio, tokie turnyrai padeda populiarinti tinklinį Šiauliuose.

„Tokiais čempionatais galime mieste populiarinti tinklinio sporto šaką. Taip pat į Lietuvą atvyksta stipriausi Estijos, Latvijos ir Baltarusijos žaidėjai su treneriais, todėl lietuviai gali gauti daug naudingos informacijos. Šiauliuose turime daug žmonių, žaidžiančių salės arba paplūdimio tinklinį, todėl miestui tai bus didelė šventė“, – pridūrė A. Strockis.

Šis turnyras taip pat bus svarbus ir Lietuvos jaunių (iki 17 metų) merginų ir jaunių (iki 18 metų) vaikinų rinktinėms, kadangi tai bus svarbus pasiruošimo etapas prieš lapkričio mėnesį vyksiančius 2020 metų Europos jaunių tinklinio čempionato atrankos turnyrus.

Paklausti, kaip sekasi ruoštis Europos čempionato atrankos turnyrams, vyriausieji rinktinių treneriai kalbėjo skirtingai.

„Pasiruošimas vyksta sunkiai, nes net penkios žaidėjos yra traumuotos. Pagrindinė jungianti žaidėja nuo rugsėjo mėnesio dar nedalyvavo nei vienoje pasiruošimo stovyklėlėje. Šiuo metu esame išvykusios į Gardiną (Baltarusija), o vėliau lauks Baltijos taurė. Ieškome naujų žaidėjų, po truputį susižaidžiame, bet naujokėms trūksta laiko. Bijau, kad Baltijos taurės varžybos bus tik pasiruošimas Europos čempionato atrankai“, – kalbėjo merginų rinktinės trenerė Jolita Kontvainienė.

Tuo tarpu Jono Adomaičio treniruojama vaikinų rinktinė taip pat žada pasitikrinti savo jėgas dar prieš Baltijos taurės varžybas. Šeštadienį ir sekmadienį Vilniuje, „SM Tauro“ sporto salėje, vyks antrasis nusipelniusio Lietuvos tinklinio trenerio Bronislavo Tarasovo atminimo taurės turnyras.

Turnyre dalyvaus Vilniaus, Kauno, Šalčininkų, Druskininkų komandos ir, kaip minėta, Lietuvos jaunių rinktinė.

„B. Tarasovo turnyre turėsime ketverias rungtynes, kuriose išbandysime visus kandidatus į rinktinę. Turime 15-16 kandidatų. Po Baltijos taurės varžybų jau turėsime visą sudėtį, kuri ruošis Europos čempionato atrankai. Bet kokiu atveju, į rinktinę galės pretenduoti tik tie, kurie dalyvaus B. Tarasovo taurėje. Nebent bus ligos ar kitos pateisinamos priežastys. Bet kokiu atveju, svarbiausia – noras. Jei nėra noro, tai meilės tinkliniui mes neįskiepysim”, – teigė J. Adomaitis.

Lietuvos tinklininkų treneris prisipažįsta, kad Baltijos taurėje varžovus nustebinti bus sudėtinga, nes visos kaimyninės šalys turi ir gilesnes tradicijas ir didesnį žaidėjų pasirinkimą.

„Nesu matęs dar latvių ir estų, todėl sunku pasakyti mūsų galimybes Baltijos taurėje. Keletą latvių žaidėjų mačiau turnyre Latvijoje, bet suprantame, kad pasirinkimas pas latvius yra didesnis. Estų tinklinio mokyklą mes žinome. Jų tinklinio tradicijos yra senos ir geros. Todėl tikrai nebus lengva. Bet kokiu atveju, mums svarbiausia yra ruoštis Europos čempionato atrankos turnyrui, todėl Baltijos taurėje nesieksime būti formos viršūnėje. Liks dar mėnuo susistyguoti žaidimą“, – pridūrė J. Adomaitis.

Sėkmės pasiruošime į Baltijos taurės varžybas sportininkams ir vyriausiems rinktinių treneriams linki ir Lietuvos tinklinio federacija. Šios varžybos yra pirmasis žvilgsnis į trenerių buriamų kandidatų į rinktines pajėgumą ir galimybė įvertinti Lietuvos sportininkų perspektyvas Europos čempionato atrankos varžybose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių