Pereiti į pagrindinį turinį

A. Šidlauskas iškovojo Europos žaidynių sidabrą

2015-06-27 13:45
BNS inf.

Antrąjį medalį Azerbaidžano sostinėje vykstančiose Senojo žemyno žaidynėse į plaukimo varžybose iškovojo Andrius Šidlauskas, šeštadienį laimėjęs sidabrą vyrų 100 rungties krūtine finale.

Ketvirtadienį perpus trumpesnėje distancijoje auksą iškovojęs A. Šidlauskas šeštadienį finale 100 m krūtine nuplaukė per 1 minutę 1,42 sekundės ir finiše 0,77 sekundės pralaimėjo čempionu tapusiam rusui Antonui Čiupkovui.

Bronzos medalis atiteko britui Charlie'ui Attwoodui, sugaišusiam 1 minutę 1,71 sekundės.

Šioje rungtyje startavęs lietuvis Paulius Grigaliūnas penktadienį pusfinalyje distanciją įveikė per 1 minutę 3,46 sekundės ir liko tryliktas tarp šešiolikos dalyvių. Iki finalinio aštuntuko jam pritrūko 0,48 sekundės.

"Varžovas buvo stipresnis ir ištvermingesnis. Jo rezultatas - labai geras, prie pat A lygio olimpinio normatyvo. Savo šios dienos rezultatą pavadinčiau normaliu. O pasiektu pusfinalyje buvau labai patenkintas", - teigė A.Šidlauskas, vakar pusfinalyje distanciją įveikęs per 1 min. 0,9 sek.

Baku vykstančiose žaidynėse, kuriose varžėsi plaukikai iki 18 m., panevėžietis iškovojo auksą ir 50 m krūtine rungtyje. "Prieš žaidynes pasižiūrėjau geriausius visų dalyvių laikus. Mano rezultatai 50 m ir 100 m distancijose buvo antri. Tai trenerė, draugai, šeima tikėjo, kad iškovosiu medalius. Taip ir įvyko", - dėstė A.Šidlauskas.

Šiemet pagrindinės A.Šidlausko varžybos - Singapūre vyksiantis pasaulio jaunimo čempionatas. O liepos pradžioje jis kovos dėl Lietuvos čempionato apdovanojimų. "Ten irgi tikiuosi medalių", - pareiškė Europos žaidynių čempionas ir vicečempionas.

Tai jau septintasis Lietuvos komandos medalis šiose žaidynėse - jos sąskaitoje taip pat du aukso bei keturi bronzos apdovanojimai.

Prezidentė ir premjeras pasveikino plaukiką A.Šidlauską 

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius šeštadienį pasveikino plaukimą Andrių Šidlauską, šįkart iškovojusį Europos žaidynių sidabrą.

„Sveikinu jus įspūdingai pasirodžius Europos sporto žaidynėse Azerbaidžane – triumfavus 50 metrų rungties krūtine vyrų plaukimo varžybose ir pasipuošus aukso medaliu bei 100 metrų plaukimo krūtine finale užėmus antrąją vietą. Šis Jūsų pasiekimas – tai visos Lietuvos pergalė, stiprinanti mūsų pasididžiavimo jausmą ir tikėjimą savimi“, - rašoma prezidentės sveikinime.

Pasak A.Butkevičiaus, plaukimas Lietuvoje tampa vis populiaresnis ir užimantis vis svarbesnę vietą pasaulio ir Europos žemėlapiuose.

„Tai vyksta ir Jūsų sunkaus darbo, pastangų ir pergalių dėka. Džiaugiuosi Jūsų iškovotu dar vienu medaliu, kuris padės Lietuvai pakilti ir bendroje žaidynių įskaitoje“, – rašoma premjero sveikinime.

Tai jau septintasis Lietuvos komandos medalis šiose žaidynėse - jos sąskaitoje taip pat du aukso bei keturi bronzos apdovanojimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų