Šiuolaikinės penkiakovės federacijoje – pjautynės dėl vadovo kėdės

  • Teksto dydis:

Iškiliausi šalies penkiakovės veidai kaltina dabartinę vadovybę nesąžiningai laimėjus rinkimus. Olimpinė vicečempionė Laura Asadauskaitė tikina, kad nieko apie dabartinį vadovą iki laimėtų rinkimų nėra girdėjusi, todėl nori organizuoti naujus. Federacijos prezidentas atšauna, kad vadovo kėdės siekia jos vyras, dėl to ir kyla tokie konfliktai, praneša LNK.

Geriausia šalies sportininkė L. Asadauskaitė jau 20 metų lankosi Vilniaus lengvosios atletikos manieže. Pasak olimpiadų medalininkės, treniruočių salė per tiek laiko beveik nepasikeitė.

O federacijoje neseniai įvyko didžiuliai pokyčiai, po kurių prezidentu tapo niekam negirdėtas Aistis Baronas. Pokyčiai dar ir dabar geriausiai šalies sportininkei atrodo nešvarūs.

„Šis žmogus yra nė kiek nesusijęs su penkiakove ir net neįsivaizduoja, kas tai yra, net neįsivaizduoja, kuo jis galėtų mums pagelbėti. Gaila, kad yra tokia situacija“, – pripažino L. Asadauskaitė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pasak L. Asaudaskaitės vyro, trenerio Andrejaus Zadneprovskio, aiškėja, kad prieš maždaug tris mėnesius vykę rinkimai buvo nesąžiningi.

„Žmogus, vidury susirinkimo atėjęs į salę, nepasakė nei „labas“, nei „viso gero“, sako: „Aš – toks ir toks, būsiu jūsų prezidentas“. Šeši klubai pakelia rankas, o tie klubai neturi nieko bendro su šiuolaikine penkiakove“, – tikino A. Zadneprovskis.

Žmogus, vidury susirinkimo atėjęs į salę, nepasakė nei „labas“, nei „viso gero“, sako: „Aš – toks ir toks, būsiu jūsų prezidentas“.

Neseniai vykusiuose sportininkų apdovanojimuose metų treneriu išrinktas A. Zadneprovskis tikino, kad su nauju vadovu niekas neturėjo galimybės net susipažinti. O prezidentas nelabai supranta, dėl ko kilo nepasitenkinimas.

„Visų pirma, aš linkęs sėsti prie derybų stalo, ieškoti sprendimų“, – tikino A. Baronas.

Pasak A. Barono, federacijos prezidento kėdės galimai siekė pats A. Zadneprovskis. Anot A. Zadneprovskio, A. Baroną į prezidento kėdę atvedė Kauno klubo vadovas Paulius Aleksandravičius. Jis esą ragino kitus balsuoti už A. Baroną. Dėl to norima organizuoti naujus rinkimus.

Iš kairės: Justinas Kinderis ir Aistis Baronas. / LŠPF nuotr.

„Už nugaros, kada buvo rinkimai, jie padarė. A. Baronas užsitikrino savo daugumą, atėjo ir sako: „Sveiki, aš prezidentas“. Na, labas...“ – kalbėjo A. Zadneprovskis.

Pasak Kauno klubo vadovo, kažkas tiesiog negali susitaikyti su pokyčiais.

„Yra tiesiog skambios frazės, kad sukeltų visuomenės susidomėjimą šia situacija. Bet manau, kad kartų kaita yra neišvengiama. Tiesiog kai kurie žmonės su tuo nesusitaiko“, – tikino P. Aleksandravičius.

Prieš tris mėnesius buvo išrinktas ne tik federacijos vadovas, tačiau ir generalinis sekretorius. Juo tapo Justinas Kinderis. Į šią poziciją taip pat kandidatavęs tituluotas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas mano: jei ne naujas vadovas, generaliniu sekretoriumi būtų tapęs jis.

„Prieš tai buvo balsavimas dėl prezidento, išrinko naują prezidentą. Prezidentas pasiūlė savo komandą, o aš toje komandoje nebuvau. Buvo J. Kinderis“, – atviravo E. Krungolcas.

Tiesa, palaikymą naujajai valdžiai išreiškė Europos penkiakovės čempionė Ieva Serepinaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baigta

Baigta portretas
Lietuvos penkiakovei yra laidotuvės.

Ka

Ka portretas
Uodžiasi eilinė savivaldžiavimo ir "patogių" žmonių kišimo procedūra į vadovus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių