Pereiti į pagrindinį turinį

Šokėjai E. Sodeika ir I. Žukauskaitė – prestižinių varžybų Taivane nugalėtojai

2019-06-03 21:47
ELTOS inf.

Sekmadienį Taivane vyko prestižinės pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) „Grand Slam” kategorijos suaugusiųjų klasikinių šokių grupės varžybos, kuriose triumfavo neseniai Europos čempionais tapę lietuviai Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė (Kauno „Kaspinas”).

 Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė
Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Sidabro medalius laimėjo Francesco Galuppo ir Debora Pacini iš Italijos, o trečią vietą užėmė rusai Jevgenijus Mošeninas ir Dana Spicyna.

Kiti Lietuvos atstovai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva (Vilniaus „Dileksa” - Kauno „Editos Daniūtės šokių studija”) finale užėmė penktą vietą. Varžybose dalyvavo 61 pora.

Savaitgalį Alytuje vyko 2019m. Lietuvos jaunimo iki 21metų klasikinių šokių grupės čempionatas, kuriame nugalėjo Paulius Ditauskas ir Beatričė Abugelytė (Kauno „Kaspinas”), vicečempionais tapo Tomas Janonis ir Anna Carbone (Kauno „Editos Dabiūtės šokių studija”), o bronzos medalius laimėjo Domas Jakubauskas ir Vestina Remeikaitė (Kauno „Danza M”).

Tuo pat metu Alytuje vyko ir WDSF reitingo varžybos, kuriose Lietuvos šokėjai tapo nugalėtojais, prizininkais ir finalininkais.

Jaunimo klasikinių šokių grupėje nugalėjo Laurynas Makarovas ir Emilija Čepauskaitė (Vilniaus „Juventos"), o penktą vietą užėmė Markas Sabaliauskas ir Ksenija Samusevič (Palangos „Svivelis").

Sidabro medalius šioje grupėje laimėjo latviai Arturas Biele ir Marija Elizabete Kravcuka, o trečią vietą užėmė Sevascianas Zolatovas ir Iryna Komar iš Baltarusijos. Varžybose dalyvavo 14 porų.

Jaunimo Lotynų Amerikos šokių grupėje Dmytrijus Taranovas ir Gabrielė Bartkutė (Palangos "Palangos moksleivių klubas") laimėjo bronzos medalius, Nojus Raščius ir Vaiva Paulauskaitė (Vilniaus „Ratuto" - VSC) užėmė ketvirtą, o Gustas Kirkliauskas ir Kamile Rekutė (Alytaus „Alemana") - šeštą vietas.

Geriausiai šioje grupėje pasirodė baltarusiai Olegas Streleckys ir Marija Sabanskaja, o trečią vietą užėmė Nikita Ladyženskis ir Jekaterina Sternard iš Rusijos. Grupėje varžėsi 17 porų.

Jaunių II klasikinių šokių grupėje nugalėjo Edvardas Mašaro ir Patricija Rinkevičiūtė (Vilniaus „Spindulys"), sidabro medalius laimėjo Kipras Burneikis ir Barbora Martinkevičiūtė (Kauno „Tvistas") ketvirtą vietą užėmė Arnas Endriulaitisi ir Austėja Vaičekauskaitė (Kauno „Kaspinas"), o penkta vieta atiteko Nikitai Murnikovui ir Laurytai Abromovaitei (Vilniaus „Spindulys").

Trečią vietą šioje grupėje užėmė Mikita Buyelis ir Maria Moiseeva ir Baltarusijos. Grupėje varžėsi 5 poros.

Jaunių II Lotynų Amerikos šokių grupėje K. Burneikis ir B. Martinkevičiūtė laimėjo sidabro, Kajus Domarkas ir Brigita Chmelevskytė (Vilniaus „Davi") bronzos medalius, E. Mašaro ir P. Rinkevičiūtė užėmė ketvirtą, o A. Endriulaitis ir A. Vaičekauskaitė penktą vietą.

Grupės nugalėtojais tapo Baltarusijos atstovai Sergejus Šahunas ir Aleksandra Bronislavska. Varžybose dalyvavo 11 porų.

Jaunių I klasikinių šokių grupėje nugalėjo Kipras Kūra ir Aleksandra Čižik (Klaipėdos „Žingsnis"), Pranas Mitkus ir Justė Jančiūnaitė (Vilniaus „Davi") laimėjo sidabro, Julius Išganaitis ir Guostė Grikštaitė (Kauno „Editos Daniūtės šokių studija") bronzos medalius, o Karolis Čeburnis ir Patricija Vičiūtė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija") užėmė ketvirtą vietą.

Grupėje varžėsi 6 poros.

Jaunių I Lotynų Amerikos šokių grupėje K. Kūra ir A. Čižik tapo nugalėtojais, Povilas Dovydaitis ir Melani Bartosevič (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija") laimėjo sidabro, K. Čeburnis ir P. Vičiūtė - bronzos medalius, Vakaris Bilčius ir Greta Sokolnikaitė (Vilniaus „Ratuto") užėmė ketvirtą, Kasparas Svistunavičius ir Ugnė Makarskaitė (Kauno „Toro") - penktą, o Maksim Sidelskis ir Gabrielė Grušaitė (Vilniaus „MJ sportinių šokių akademija") - šeštą vietas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų