Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno šokėjai įtariems konkurentams Europos čempionate paliko tik bronzą (komentarai)

2013-11-05 08:19
Arena buvo sėkminga Lietuvos šokėjams (iš dešinės) D.Vėželiui ir L.Chatkevičiūtei bei M.Gozzoli ir E.Daniūtei-Vasiliauskienei.
Arena buvo sėkminga Lietuvos šokėjams (iš dešinės) D.Vėželiui ir L.Chatkevičiūtei bei M.Gozzoli ir E.Daniūtei-Vasiliauskienei. / tanzen-leipzig.com nuotr.

To dar nebuvo: Lietuvos sportinių šokių žvaigždės Europos čempionate nustelbė visus konkurentus ir iškovojo aukso bei sidabro medalius.

Teisėjai nesiblaškė

Vokietijos mieste Leipcige surengtame Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos Europos standartinių šokių čempionate triumfavo Lietuvai atstovaujantys Mirko Gozzoli ir Edita Daniūtė-Vasiliauskienė, o antrą vietą užėmė Kauno "Sūkurio" klubo pora Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Teisėjai iš Italijos, Nyderlandų, Norvegijos, Lenkijos, Portugalijos, Rusijos ir Vokietijos finale vienbalsiai aukščiausiais balais įvertino M.Gozzoli ir E.Daniūtės-Vasiliauskienės atliktą lėtą fokstrotą, po vieną 2-ąją vietą skyrė už valsą, tango ir kvikstepą, po dvi antrąsias – už Vienos valsą.
Arbitrų nuomone, D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė sėkmingiausiai atliko Vienos valsą – už jį skyrė dvi 1-ąsias ir penkias 2-ąsias vietas.

Bronzos medaliai įteikti ukrainiečiams Andrejui Čubariovui ir Anastasijai Jermolenko. 4-ąją vietą užėmė rusai Jevgenijus Kazmirčiukas ir Jekaterina Kim, 5-ąją – italai Francesco Decandia ir Sabrina Laconi, 6-ąją – Vokietijos reprezentantai Michaelis Wengeras ir Jekaterina Perederejeva.
Finalo varžybas Leipcigo "Messehalle" arenoje stebėjo daugiau nei 2500 žiūrovų.

Sėkmingi metai

M.Gozzoli ir E.Daniūtė-Vasiliauskienė šiemet vasarį Italijoje tapo ir WDSF profesionalų lygos standartinių šokių pasaulio čempionais.

"Manau, kad tikrieji pasaulio čempionai yra tie, kurie laimi visas sezono varžybas. Labai džiaugiamės, kad iškovojome dar vieną titulą ir žengėme mūsų galutinio metų tikslo link", – po varžybų sakė tituluočiausia Lietuvos šokėja.

"Vien dalyvauti šiose varžybose – didžiulė garbė, o laimėti jas – ypatingas įvykis. Leipcigo arenoje šokome pirmą kartą, atmosfera buvo nuostabi. Labai džiaugiamės šiuo titulu – pirmuoju per mūsų su Edita karjerą", – kalbėjo italas M.Gozzoli.

2010-aisiais ir 2011-aisiais M.Gozzoli ir E.Daniūtė laimėjo kitos sportinių šokių profesionalų organizacijos – Pasaulio šokių tarybos (WDC) – surengtus Europos standartinių šokių čempionatus, tačiau tąkart atstovavo Italijai.

D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė prieš dvejus metus iškovojo WDSF profesionalų lygos Europos čempionato bronzos medalius ir pasaulio taurę, o šiemet – ir pasaulio standartinių šokių šou taurę.

Tanzen-leipzig.com nuotraukoje - Lietuvos šokėjai (iš kairės) M.Gozzoli ir E.Daniūtė-Vasiliauskienė bei D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė.

Konkurentai – įtarūs

Leipcige nešoko daugkartiniai Vokietijos, triskart pasaulio ir keturiskart Europos mėgėjų standartinių šokių čempionai Benedetto Ferrugia ir Claudia Koehler.

Jie pareiškė pretenzijų šio Europos čempionato teisėjų štabui: esą net šeši iš septynių arbitrų negalėjo būti objektyvūs, nes jau anksčiau tarptautinėse varžybose pasižymėjo palankumu B.Ferrugia ir C.Koehler konkurentams, o italas Fabio Selmi yra vienas M.Gozzoli ir E.Daniūtės-Vasiliauskienės trenerių.

"Teisėjus paskyrė WDSF. Jie gerai atliko savo darbą, o arbitrams vadovavo šios srities profesionalas vokietis Heinzas Spaekeris. Lietuvos šokėjų aukščiausio lygio meistriškumas nekėlė abejonių ne vien teisėjams, bet ir išrankiems žiūrovams", – galimą sąmokslo teoriją sutriuškino čempionato direktorius Joachimas Llambis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų