Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės ekipai – mūšis dėl išlikimo

2009-01-13 09:00
Sostinės ekipai – mūšis dėl išlikimo
Sostinės ekipai – mūšis dėl išlikimo / Gedimino Bartuškos nuotr. Įsitikinimas: R.Kurtinaitis (viduryje) mano, kad šįkart jo auklėtiniai nepateks į "Kalise" spąstus.

Vilniaus "Lietuvos rytas" valdo savo likimą. Tas likimas gali pasisukti dviem kryptimis – arba vilniečiai šį vakarą žengs į kitą Europos taurės etapą, arba liks prie suskilusios geldos.

Psichologija – ne problema

Lapkričio pabaigoje, kai prasidėjo Europos taurės varžybos, "Lietuvos ryto" vadovai kalbėjo apie ambicijas patekti į finalo aštuonetą ir jį rengti Vilniuje.

Dabar apie tokius tolimus laikus vilniečiai nebegalvoja. Per E grupės varžybas taip ir nesugebėję iškovoti nė vienos pergalės išvykoje, Lietuvos vicečempionai atsidūrė ant bedugnės krašto. Tačiau savo rankose turi tvirtą virvę, kuria pasinaudoję gali vėl atsistoti ant tvirtos žemės.

"Lietuvos ryto" užduotis paprasta. Šį vakarą reikia įveikti Las Palmaso "Kalise" krepšininkus, ir durys į atkrintamąsias varžybas plačiai atsivers. Kitaip nei ispanams, vilniečiams net nereikės dairytis į tuo pačiu metu vyksiančias rungtynes tarp Mariupolio "Azovmaš" ir Vilerbano ASVEL.

"Vyrų nuteikti tikrai nereikia. Visą savaitę dirbome labai rimtai ir planingai, iki smulkiausių detalių išanalizavome varžovų žaidimą. Dabar reikia išeiti į aikštę ir pademonstruoti to darbo rezultatus", – svarbiausių sezono rungtynių išvakarėse kalbėjo "Lietuvos ryto" strategas Rimas Kurtinaitis.

Jis buvo įsitikinęs, kad komandos žaidėjai sugebės susidoroti su psichologiniu spaudimu. "Jie nėra kokie nors žali naujokai. Daugelis turi Eurolygos patirties, yra žaidę su tuo pačiu "Žalgiriu", todėl yra matę nemažai panašių rungtynių. Manau, kad ta našta neturėtų mūsų slėgti", – tikino Vilniaus ekipos treneris.

Žais pozicinį krepšinį

R.Kurtinaitis su savo trenerių štabu labai įdėmiai kelis kartus analizavo pirmąsias tarpusavio rungtynes Gran Kanarijoje, kurias vilniečiai pralaimėjo 83:94.

Išvados buvo tokios: "Lietuvos rytą" pražudė pernelyg atsaini kova dėl kamuolio, vaikiškos klaidos ir greitos varžovų atakos. "Daugelis ispanų komandų mėgsta greitą krepšinį, tačiau tam būsime pasirengę. Jei pristabdysime tą jų siautimą aikštėje, tai bus pusė pergalės", – svarstė R.Kurtinaitis.

Patys "Lietuvos ryto" krepšininkai šią savaitę daugiausia dėmesio vėl skyrė gynybai. R.Kurtinaitis darbu prie savojo krepšio buvo itin nepatenkintas po pastarųjų rungtynių Prancūzijoje, kai vilniečiai 90:93 nusileido ASVEL.

"Regis, kad kasdien žaidėjai vis geriau supranta, ko reikalauju. Atsiranda ir geresnis tarpusavio supratimas, žaidėjai pamažu pradeda jausti, kur ir kada galima padėti, o kada reikia likti prie savo žmogaus", – aiškino R.Kurtinaitis.

Nesitiki varžovų malonių

"Lietuvos rytui" itin svarbu bus sustabdyti du varžovų puolimo lyderius – amerikietį Melviną Sandersą (16,6 taško) ir kanadietį Carlą Englishą (15,5).

"Praėjusią savaitę su vienu prancūzų ekipos žaidėju (Benas Dewaras pelnė 26 taškus) turėjome daug problemų, bet taip buvo dėl to, kad prieš rungtynes to neakcentavome. Dabar žinome, iš kur laukia didžiausia grėsmė. Atakuojančio gynėjo ir lengvojo puolėjo pozicijose turime nemažą pasirinkimą, todėl turėtume atrasti žmones, kuriems geriausiai seksis gintis prieš varžovų lyderius", – aiškino R.Kurtinaitis.

"Kalise" komanda į Vilnių vakar atvyko po skaudžios nesėkmės Ispanijos čempionate. Las Palmaso ekipa svečiuose 79:105 nusileido Vitorijos "Tau Ceramica" ekipai ir smuktelėjo jau į šeštą poziciją.

"Žinome, kad jie patyrė kelias nesėkmes, bet tikrai nemanome, kad varžovai pateko į duobę. Juolab kad ispanai nejaučia išvykų sindromo, o pergalės jiems reikia lygiai taip pat, kaip mums. Tačiau mes turėsime vieną rimtą pranašumą – pilną "Siemens" areną", – reziumavo R.Kurtinaitis.


TV anonsas

Europos taurės E grupės rungtynės tarp "Lietuvos ryto" ir "Kalise" šiandien 20 val. tiesiogiai per "Lietuvos ryto TV".


"Kalise" vizitinė kortelė

Joshas Fisheris JAV Gynėjas 189

James Augustine'as JAV Puolėjas 208

Guillermo Jorge Ispanija Gynėjas 188

Sitapha Savane Senegalas Puolėjas 201

Albertas Moncasi Ispanija Vidurio puolėjas 210

Marcusas Norrisas JAV Gynėjas 185

Danielis Kickertas Australija Puolėjas 208

Joelis Freelandas Didžioji Britanija Vidurio puolėjas 208

Jimas Moranas Airija Puolėjas 202

Carlas Englishas Kanada Gynėjas 192

Melvinas Sandersas JAV Puolėjas 195

Mario Fernandezas Ispanija Gynėjas 192

Vyriausiasis treneris Salva Maldonado (Ispanija)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų