Staigmenos – ne vien bokso ringe

Dvi akistatos – tiek pat nesėkmių. Taip Lietuvos boksininkams susiklostė startas 44-ajame Europos čempionate.

Skaudūs pralaimėjimai

Į Armėnijos sostinę Jerevaną surengtas varžybas Lietuvos bokso federacija (LBF) delegavo kuklios sudėties rinktinę – tik tris kovotojus.

Tiek pat sportininkų subūrė Belgija, Bosnija ir Hercegovina, Čekija, Nyderlandai, Rumunija, Švedija.

Pirmas į ringą žengė visaginietis Aleksandras Trofimčiukas (svorio kategorija iki 75 kg) ir 0:5 pralaimėjo Čekijos čempionui Milošui Bartlui.

Nepasisekė ir kauniečiui Algirdui Baniuliui (per 92 kg) – 2019-ųjų pasaulio kariškių sporto žaidynių bronzos medalio laimėtoją įveikė (3:2) Bosnijos ir Hercegovinos atletas Jurajus Soldas.

Pirmą raundą trys teisėjai (iš penkių) daugiau taškų įrašė bosniui, antrą raundą taip pat trys arbitrai įžvelgė lietuvio pranašumą. Lemiamą trečią raundą A.Baniulis neįtvirtino iniciatyvos. Lietuvos boksininkui pergalę skyrė Estijos ir Lenkijos teisėjai, J.Soldui – alžyrietis, moldavas ir airis.

Burtų keliu iškart į aštuntfinalį patekęs šilutiškis Edgaras Skurdelis (iki 60 kg) vakar išmėgino jėgas su juodkalniečiu Edinu Alkovičiumi.

Varžybos – be latvių

Iš tolesnės kovos jau pasitraukė Estijos atstovai Pavelas Kamaninas (iki 75 kg) ir Stivenas Aasas (iki 80 kg), per dvi varžybų dienas kapituliavo trys Lenkijos boksininkai.

Latvija į Jerevaną neatsiuntė nė vieno sportininko.

Gausiausias rinktines sutelkė Armėnija ir Ukraina (po 13 kovotojų), Italija (12), Bulgarija (11), Sakartvelas, Airija, Lenkija, Serbija, Ispanija ir Turkija (po 10).

Staigmeną pateikė 21 metų ukrainietis Ivanas Sapunas (iki 80 kg), 5:0 nugalėjęs Didžiosios Britanijos karinių jūrų pajėgų desantininką 27-erių George'ą Crotty.

E.Skurdelis burtų keliu iškart pateko į Europos čempionato aštuntfinalį.

Varžybose dėl tarptautinių sankcijų nedalyvauja Rusijos ir Baltarusijos atstovai, dėl konflikto Kalnų Karabache kvietimo į Armėnijos sostinę atsisakė Azerbaidžano bokso federacija.

Balsavo ir už rusą

Prieštaringų vertinimų sulaukė Europos bokso konfederacijos (EUBC) surengti Sportininkų komiteto rinkimai.

Daugiausiai balsų surinko Dmitrijus Toniševas (Italija, 24), kartvelas Laša Gurulis (22) ir rusas Andrejus Zamkovojus (6).

2019 m. pasaulio čempionas ir 2009 m. vicečempionas, 2012 m. ir 2020 m. olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtojas A.Zamkovojus turi darbo Rusijos federalinės apsaugos tarnyboje patirties ir, be kita ko, apdovanotas Rusijos gynybos ministerijos medaliu už nuopelnus formuojant ir įgyvendinant valstybės politiką karinėje-techninėje srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių