Stalo teniso legendą H. Lisiną per karantiną lankė mūzos: sukūrė 1000 suvenyrinių rakečių

Kai į šalį atsirito antroji koronaviruso banga ir vėl buvo paskelbtas karantinas bei galybė ribojimų, Lietuvos stalo teniso legenda Helmutas Lisinas rankų sudėjęs nesėdėjo. Nors vaikų treniruoti ir negalėjo, priėmė iššūkį, o šiandien gali parodyti jo vaisius – 1000 suvenyrinių stalo teniso rakečių, kurias simboliškai pavadino karantino kūdikėliais.

Stalo teniso virtuozas, kuriam už pasiekimus šiame sporte suteiktas meistro vardas, išugdė ne vieną Lietuvos čempioną, tačiau kalbinamas kuklinasi, nors ir prisipažįsta, kad nėra žmogaus sporto bendruomenėje, kuris nežinotų jo pavardės.

„Stalo tenisą pamilau nuo pat mažens. Šis sportas įaugęs man į kraują. Iki šios dienos apmokau vaikus stalo teniso subtilybių. Kai per karantiną buvo draudžiama lankyti sporto būrelius, man atsitiktinai kilo mintis sukurti mini stalo teniso raketes“, – pasakojo H. Lisinas.

Helmutas Lisinas

Leisdamasis į pastaruosius kūrybinius prisiminimus žinomas vyras atviras – pasiėmė gabaliuką faneros, pjūkliuką ir ėmėsi darbo – išpjovė pirmąją mažutėlę stalo teniso raketę, ją apšlifavo ir nudažė simbolinėmis Lietuvos vėliavos spalvomis – geltona, žalia, raudona.

„Mano brolis – profesionalus dailininkas. Jis apžiūrėjęs šiuos darbus pasakė, kad žinant tai, kad esu sporto specialistas, tokia kūryba jam yra staigmena, kuri turėtų būti įdomi pamatyti ir kitiems. Atėję teniso specialistai irgi neteko amo. Sako: „Kaip tu čia sugalvojai?“ – šyptelėjo Lietuvos stalo teniso legenda.

Paprašytas suskaičiuoti, kiek laiko iki galutinio rezultato – 1000 miniatiūrinių skirtingų formų, įvairiais raštais ir spalvomis dekoruotų stalo teniso rakečių sukūrimo, H. Lisino mintis lankė mūzų palytėtas įkvėpimas, pašnekovas sakė kurti pradėjęs spalį ir tęsęs darbą iki pat vasario. „Savo kūrinius pavadinau karantino kūdikėliais, nes jie ir gimė karantino metu. Dabar jiems visiems – trys-keturi mėnesiai“, – kalbėjo žinomas vyras.

Realizuotą H. Lisino kūrybinę išraišką žmonės galės pamatyti apsilankę Vilniuje įsikūrusiame stalo teniso klube „Ping-Pong“. Čia ji bus eksponuojama ilgai. „Baigsis karantinas, ateis lankytojai, tegul pamato. O atėjus rudeniui šias suvenyrines, pusės sprindžio dydžio stalo teniso raketes aš išdalinsiu darželinukams ir pradinukams – mažiausiems vaikams“, – sakė H. Lisinas.

Šie stalo teniso legendos kūrybos vaisiai, apie kurių atsiradimą jis pranešė prieš pat Vasario 16-ąją – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, yra simbolis ir kitos ne mažiau svarbios datos. 1985 metais H. Lisinas įkūrė pirmąjį stalo teniso klubą „Ping-Pong“. Šiemet šis klubas mini jubiliejines 35-ąsias metines.

Ekskliuzyvinę kolekciją galima pamatyti susisiekus tel. +37061421414 ir suderinus atvykimo laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rybportas

Rybportas portretas
Saunuolis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių