Pereiti į pagrindinį turinį

Su futbolu – pusė Žemės gyventojų

2010-07-06 00:36
DMN inf.
Dopingas: vuvuzelos gerai skamba ne tik afrikiečių, bet ir portugalų, japonų, italų, vokiečių rankose.
Dopingas: vuvuzelos gerai skamba ne tik afrikiečių, bet ir portugalų, japonų, italų, vokiečių rankose. / "Reuters", AFP, Scanpix nuotr.

Prieš Pasaulio futbolo čempionatą prognozuota, kad naujienų iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) stadionų nekantriai lauks daugiau nei 45 proc. Žemės gyventojų.

Šiandien tvirtinama, kad žiūrovų gretos – gausesnės, nei tikėtasi: per 51 proc. Vien Brazilijoje didžiojo futbolo verpetai yra įsukę beveik 90 proc. vyrų ir moterų. Net savo rinktinės šiose varžybose neturinčioje Zambijoje televizijos transliacijas iš PAR stebi arba radijo reportažų klausosi per 75 proc. šalies gyventojų.

Pūsti vuvuzelas išmoko ne tik portugalai, japonai, vokiečiai ar amerikiečiai. Vienus iš proto vedančios, kitiems ypatingos energijos suteikiančios dūdelės atkeliavo ir į Lietuvą.

Sporto karalius diktuoja šios vasaros spalvas, madas, įpročius, darbo ir poilsio valandų ritmą. Kokia bus nenumaldomai artėjanti kulminacija?

Kažkuris futbolo autoritetų yra pastebėjęs: šio žaidimo galima nekęsti arba priešingai – eiti dėl jo iš proto, bet būti abejingam neįmanoma.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų