Pereiti į pagrindinį turinį

Su "Gintarine pora" – ir pasaulio čempionatas

2016-02-04 14:00
Tomo Raginos nuotr.

Populiaraus sportinių šokių konkurso "Gintarinė pora" organizatoriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos laikosi tradicijos – kasmet renginį įprasminti išskirtiniais akcentais. Ne išimtis bus ir šiemetės varžybos.

Šoks profesionalai

52-oji "Gintarinė pora" numatyta gegužės 7–8 d. Kauno "Žalgirio" arenoje.

Pagrindinę konkurso programos dalį sudarys ne vien Tarptautinės sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių bei Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo varžybos.

Pirmą kartą Lietuvoje bus surengtas WDSF profesionalų lygos parodomųjų standartinių šokių pasaulio čempionatas.

"Šių varžybų istorija – vos keleri metai, kai WDSF įkūrė profesionalų lygą. Kiekviena pora atlieka teatralizuotą kompoziciją su standartinių arba Lotynų Amerikos šokių elementais. Šokėjų pasirodymui skirtos penkios minutės", – papasakojo nusipelnęs Lietuvos treneris, vienas Kauno klubo "Sūkurys" vadovų Č.Norvaiša.

2014-aisiais Vienoje (Austrija) įvykusį WDSF profesionalų lygos Europos standartinių parodomųjų šokių čempionatą laimėjo "Sūkurio" auklėtiniai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė.

Atvyks virtuozai

"Žiūrovams šios varžybos patrauklios, nes jos dinamiškos, originalios. Kiekviena pora pasirenka skirtingą muziką, siužetą, tematiką, šokėjams leidžiama improvizuoti, tačiau galioja ir tam tikros taisyklės, kurių privaloma laikytis", – sakė L.Chatkevičiūtė.

"Tai, kad WDSF vėl patikėjo Lietuvai aukščiausio lygio varžybas, lėmė ne vien solidūs mūsų šokėjų pasiekimai, bet ir organizaciniai lietuvių sugebėjimai – daug palankių atsiliepimų sulaukė pernai Vilniuje įvykęs pasaulio mėgėjų standartinių šokių čempionatas ir kiti ankstesni tarptautiniai renginiai", – teigė Č.Norvaiša.

Tikimasi, kad į Kauną atvyks 2015-ųjų pasaulio čempionai Vadimas Garbuzovas ir Kathrina Menzinger iš Austrijos, parodomųjų šokių virtuozai iš Italijos, Prancūzijos, Vokietijos.

Kaip ir pernai per "Gintarinės poros" finalus, taip ir šiemet "Žalgirio" arenoje gros šokių orkestras.

Svečiavosi žvaigždės

Pernai ryškiausiomis "Gintarinės poros" žvaigždėmis buvo daugkartiniai pasaulio profesionalų standartinių šokių čempionai Arūnas Bižokas ir Jekaterina Demidova (JAV), pasaulio ir Europos bugivugio čempionai Thorbjørnas Sollvolas Urskogas ir Flora Bouchereau (Norvegija).

2014-aisiais Kaune meistriškumą demonstravo daugkartiniai pasaulio ir Europos mėgėjų standartinių šokių čempionai Simone Segatori ir Annette Sudol (Vokietija).

2010-ųjų ypatingoji "Gintarinės poros" viešnia buvo legendinė suomė Hanna Karttunen, atvykusi su partneriu iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Victoru Da Silva. Per ankstesnę karjerą K.Karttunen su britu Paulu Killicku susižėrė beveik visus įmanomus sportinių šokių titulus.

Patirtis: D.Vėželio ir L.Chatkevičiūtės sportinių trofėjų kolekcijoje jau yra WDSF profesionalų lygos Europos standartinių parodomųjų šokių čempionato aukso medaliai.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų