Sunkmetis sutrikdė, bet neparklupdė: pagerbti geriausieji sporto bendruomenių nariai

Lietuvos sporto mokymo įstaigų apdovanojimai už 2020 m. pasiekimus iškeliavo į Vilnių, Kauną, Šiaulius, Panevėžį ir Marijampolę.

Parodė įstatymo spragas

"Pandemijos sąlygomis sporto bendruomenės, kaip galėdamos, stengėsi, kad treniruočių procesas vyktų, dėl to teko rinktis nepopuliarius, nestandartinius sprendimus, keisti įprastus įpročius, – rašoma Lietuvos savivaldybių sporto mokymo įstaigų vadovų asociacijos (LSSMĮVA) pranešime. – Iššūkių buvo daug, bet atradus naujas metodikas ir jas pritaikius susiklosčiusiai situacijai, procesai nenutrūko. Kita vertus, pandemija ir karantinas išryškino spragas Sporto įstatyme, trūkumus pradinio rengimo grupėse, atskleidė aukšto sportinio meistriškumo atletų ruošimo problemas."

LSSMĮVA kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) pagerbė geriausius sportininkus, trenerius, komandas, vadovus, įvertino naujas iniciatyvas.

Iššūkių buvo daug, bet, atradus naujas metodikas ir jas pritaikius susiklosčiusiai situacijai, procesai nenutrūko.

Gimnastai ir plaukikai

Metų sportininkais (gim. 2001 m. ir jaunesni) pripažinti Vilniaus miesto sporto centro (VMSC) gimnastai Fausta Šostakaitė (trenerė Erika Čipkienė) ir Gytis Chasažyrovas (tren. Aleksandras Filatovas).

Pernai Europos meninės gimnastikos čempionato daugiakovės varžybose F.Šostakaitė užėmė 19-ą vietą, o G.Chasažyrovas iškovojo Europos sportinės gimnastikos čempionato aukso (laisvieji pratimai) ir sidabro (pratimai ant arklio) medalius.

Geriausi 2020 m. neįgalieji sportininkai – Kauno plaukimo mokyklos (PM) auklėtiniai Gabrielė Čepavičiūtė (tren. Rasa Mažutaitienė, Romaldas Bičkauskas) ir Pijus Čiapas (tren. Loreta Bakutienė, pirmoji tren. Raminta Daščiorienė).

Prizai – komandoms

Individualių sporto šakų Metų komandomis pripažintos Kauno sporto mokyklos "Gaja" šaulės (Greta Ramonaitė, Justina Jančiulevičiūtė, Diana Selelionytė, tren. Tatjana Klimova ir Virginija Pabalienė) ir VMSC gimnastai (G.Chasažyrovas ir Daniilas Korobkovas, tren. A.Filatovas, Tadas Butautas).

Tarp komandinių sporto žaidimų komandų triumfavo vandensvydžio atstovai – VMSC merginos (Darija ir Jekaterina Prušanovos, Gabriela Prušanova ir Altėja Aniulytė, tren. Nerijus Papaurėlis ir Tadeušas Pašukas) bei Kauno PM vaikinai (Justas Balčikonis, Danielius Skatkovas, Deividas Belousovas, Matas Štaras, Mantvydas Steponavičius, Aretas Raižys, Domantas Spitrys, Žygimantas Skučas, Justas Janavičius, Deividas Švenčionis, Danielius Vitkauskas, Tadas Bliujus, Markas Misailovas, tren. Rimvydas Šimanskas ir Artūras Šimanskas).

Nuotoliniu būdu surengtų treniruočių nugalėtojai – dziudo specialistė Santa Pakenytė (Šiaulių sporto centras "Atžalynas") ir graikų ir romėnų imtynių treneris Marius Baranauskas (Panevėžio SC).

Metų sporto renginiu pripažintas Marijampolės SC suorganizuotas "Sūduvos taurės" 1 valandos bėgimas, o Metų vadovu – Marius Jukonis, VMSC direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių