Pereiti į pagrindinį turinį

Svetimose aikštėse – vien pergalės

2008-12-02 09:00
Svetimose aikštėse – vien pergalės
Svetimose aikštėse – vien pergalės / Vytauto Liaudanskio nuotr. Pabudimas: po ilgos pertraukos abejose rungtynėse rezultatyviai žaidė M.Valaitis.

Klaipėdos "Naftos-Uni-Laivitės" krepšininkai Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) vėl stojo į pergalių kelią – savaitgalį Pakruojyje įveikė "Merestą" ir Kaune – "KKM-Aisčius-Artransą".

Retos gretos susivienijo

Vykdami į Aukštaitiją, žaidėjai autobuse sėdėjo laisviau nei įprasta – dėl traumų namie liko Mindaugas Mockus, Evaldas Lengvinas ir Simas Galdikas.

Klaipėdiečių ekipos treneris Dainius Miliūnas į kovą su NKL senbuviais Pakruojo žaidėjais, šiuo metu užimančiais trečiąją vietą, stojo turėdamas tik 8 žaidėjus.

Kaip parodė tolesni įvykiai, nuostoliai tik mobilizavo komandą. "Naftos-Uni-Laivitės" krepšininkai nuo pirmųjų minučių akylai gynė savo krepšį. Iki didžiosios pertraukos šeimininkai pelnė tik 27 taškus. Likus minutei iki antrojo ketvirčio pabaigos, klaipėdiečiai buvo įgiję didžiausią rungtynėse 9 taškų persvarą.

Atkaklios paskutinės minutės

Pailsėję "Merestos" vyrai vėl rengė uostamiesčio ekipos gaudynes. Tačiau klaipėdiečiai rasdavo jėgų išlaikyti persvarą.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui, šeimininkai persvėrė rezultatą 59:58. Vėliau aikštelėje vyko permaininga kova – priekyje buvo tai viena, tai kita komanda.

Priešpaskutinę minutę nesportine pražanga buvo nubaustas klaipėdietis Rokas Šimkevičius. Tačiau aukštaičiai neįmetė nė vienos baudos. O Mindaugo Valaičio tritaškis buvo tarsi durklas į pakruojiečių nugarą – 75:70.

Gerų žodžių auklėtiniams negailėjo D.Miliūnas: "Nuo pirmųjų minučių džiaugiausi žaidėjų ryžtu kovoti. Jie žaidė taip, kaip noriu matyti. Nors žaidžiant buvo bangavimų, tačiau didesnių duobių išvengėme."

Lengva pergalė Kaune

Kitą dieną tie patys krepšininkai matavo kilometrus į Kauną, kur jų laukė akivaizdžiai silpnesni varžovai – "KKM-Aisčiai-Artransa".

Uostamiesčio žaidėjai jautį už ragų griebė jau pirmąjį kėlinį – įgijo solidų skirtumą. Per likusį laiką klaipėdiečiai išsaugojo persvarą, o baigiantis varžyboms ją net padidino.

"Žaidėjai po rungtynių Pakruojyje jautė nuovargį, – tvirtino D.Miliūnas. – Tačiau pavyko atremti jaunų varžovų atakas ir laimėti."

Ar komanda išlipo iš nesėkmių duobės, treneris atsakys ateinantį savaitgalį, kai klaipėdiečiai išmėgins jėgas su lygos vicečempionais Palangos "Naglio-Adakrio" krepšininkais ir bronzos medalininkais Jonavos SK "Malstos" žaidėjais.

Du kartus laimėjusi "Nafta-Uni-Laivitė" turi 10 pergalių ir 5 pralaimėjimus ir pakilo į šeštą vietą. Čempionate pirmauja Utenos "Juventus LKSK" (15 ir 2).


Rezultatai

"Meresta" – "Nafta-Uni-Laivitė" 70:75 (12:16, 15:18, 28:24, 15:17). G.Orelikas 15, V.Padgureckas 14/ R.Kasparavičius 18, M.Valaitis 17, M.Virbalas 16, A.Žymantas 8, R.Šimkevičius 12, J.Kazakauskas 4.

"KKM Aisčiai-Artransa" – "Nafta-Uni-Laivitė" 69:85 (15:25, 18:21, 16:15, 20:24). O.Višinskis ir T.Padegimas po 17, E.Ulanovas 13/ R.Šimkevičius 19, V.Chodosovskis 18, M.Valaitis 16, R.Kasparavičius 15, M.Virbalas 9, A.Žymantas 8.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų