Pereiti į pagrindinį turinį

S.Williams nesitikėjo sulaukti juodaodžio prezidento

2009-01-20 19:25
S.Williams nesitikėjo sulaukti juodaodžio prezidento
S.Williams nesitikėjo sulaukti juodaodžio prezidento / "Reuters" nuotr. S.Williams pasidarys JAV prezidento inauguracijos įrašą.

Svarbiausias šio mėnesio, o galbūt ir metų pasaulio įvykis – pirmojo juodaodžio JAV prezidento Baracko Obamos inauguracija – kelia šurmulį ir atvirajame Australijos teniso čempionate.

Melburne varžybos prasidėjo tik pirmadienį, o favoritai pirmajame rate be sunkumų dorojasi su visais varžovais. Tad lieka laiko ir pašaliniams dalykams.

Tiesa, B.Obamos inauguracijos negalima pavadinti šalutiniu dalyku. Transliacijos iš JAV Žaliajame žemyne bus rodomos tiesiogiai, nepaisant to, kad tuo metu Australijoje bus gili naktis.

"Kadangi inauguracija prasidės 4 ryto, žiūrėti tiesiogiai neketinu. Bet būtinai pasidarysiu vaizdo įrašą", – sakė amerikietė Serena Williams.

Viena geriausių pasaulio tenisininkių JAV prezidento rinkimuose nebalsavo. Kaip nebalsavo ir jos sesuo Venus. Kištis į politinę veiklą seserims neleidžia tikėjimas. Teniso žvaigždės priklauso "Jehovos liudytojų" religinei bendruomenei.

Tačiau Australijos čempionate S.Williams vis dėlto užgriuvo klausimai apie B.Obamos inauguraciją. "Niekada neįsivaizdavau, kad sulauksiu tokios dienos, kai JAV prezidentu taps afroamerikietis. Tai būdavo rodoma filmuose, bet atrodė taip nerealu", – pripažino S.Williams.

Panašiai kalbėjo ir Venus Williams. "Mūsų šalies istorijoje rasinis priešiškumas turi ilgą istoriją. Mūsų tėvai taip pat užaugo Pietinėse valstijose ir tai juto. Todėl labai sveikinu, kad tauta perlipo šį barjerą", – kalbėjo V.Williams.

Abi seserys sėkmingai pradėjo Australijos čempionatą. S.Williams varžybose turi 2, o V.Williams – 6 reitingą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų