Pereiti į pagrindinį turinį

T. Pačėsas: „Žalgiris“ šiemet gali šokiruoti Europą

2012-12-28 20:44
T. Pačėsas: „Žalgiris“ šiemet gali šokiruoti Europą
T. Pačėsas: „Žalgiris“ šiemet gali šokiruoti Europą / Šarūnas Mažeika

VTB Vieningosios lygos direktoriaus pareigas užimantis lietuvisTomas Pačėsas savo tinklaraštyje dalijosi šio sezono įspūdžiais.

Krepšinio treneris aptarė Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidimą. Žinoma, daugiau eilučių buvo skirta šį sezoną stebinantiems žalgiriečiams.

„Kauno klubas šį sezoną yra tikras VTB Vieningosios lygos ir Eurolygos brangakmenis. „Žalgirio“ ekipa yra tokia stipri dėl žvaigždžių. Komandos vadovai puikiai prisiviliojo tris žvaigždes (turbūt T.Pačėsas omenyje turėjo brolius Lavrinovičius ir Rimantą Kaukėną). Jie visi tiko prie Joano Plazos sistemos. Šį sezoną žalgiriečiai gali šokiruoti Europą!“ – pareiškė T.Pačėsas.

VTB turnyro direktorius žavėjosi, kokią darnią komandą sulipdė „Žalgiris“: „Jie subūrė žvaigždes į vieną kumštį. Kaukėnas buvo ryškus žaidėjas Italijos čempionate, taip pat – vienas kertinių Lietuvos rinktinės narių. Broliai Lavrinovičiai visuomet būdavo vieni lyderių ankstesniuose savo klubuose. Komandą labai pakeitė du universalūs įžaidėjai – Oliveris Lafayette‘as ir Ibrahimas Jaaberas. Abu jie atletiški ir vikrūs. Jei Lafayette‘as praverčia „Žalgiriui“ savo individualiais sugebėjimais, tai Jaaberas moka įtraukti į žaidimą visą komandą. Tai padeda „Žalgiriui“ išlaikyti savo tempą ir sunkina varžovams užduotis. Prieš „Žalgirį“ gintis sunku, nes tokie puolėjai kaip Jankūnas ar broliai ištampo varžovų gynybą ir prie priešininkų krepšio atsiranda daugiau erdvės.“

Nors šį sezoną „Lietuvos ryto“ žaidimas pernelyg nežavi krepšinio aistruolių, T.Pačėsas prašė kantrybės: „Neabejoju, kad „Lietuvos ryto“ žaidimas gerokai pagerės. Komandai teko iškęsti didelių permainų metą, o tai paveikė žaidimą ir stabilumą. Bet manau, kad tai tik laikina situacija. Būtų klaidinga nurašyti praėjusį sezoną trečią vietą užėmusį „Lietuvos ryto“ klubą.“

Apie Klaipėdos „Neptūną“ T.Pačėsas rašė labai trumpai. Strategas tiesiog paminėjo, kad jei klaipėdiečiams būtų šiek tiek labiau pasisekę, jie dabar turėtų trimis pergalėmis daugiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų