Pereiti į pagrindinį turinį

Talentą išmainė į centimetrus

Finišas: D.Motiejūnas po antrųjų kontrolinių rungtynių priverstas atsisveikinti su vyrų rinktine.
Finišas: D.Motiejūnas po antrųjų kontrolinių rungtynių priverstas atsisveikinti su vyrų rinktine. / Roberto Dačkaus (Fotodiena) nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra pradėjo nemalonią atsisveikinimo su ekipos kandidatais procedūrą. Pirmasis trenerių sprendimu stovyklą paliko aukštaūgis Donatas Motiejūnas.

Netikėtas sprendimas

"Nieko nekomentuoju", – dienraštį patikino devyniolikmetis puolėjas Donatas Motiejūnas. Antradienį būtent jis pirmasis išgirdo Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio Kęstučio Kemzūros padėkos ir atsisveikinimo žodžius.

213 cm ūgio kaunietis, rungtyniaujantis Trevizo "Benetton" (Italija) klube, iškrito iš kovos dėl vietos Lietuvos komandos dvyliktuke, rugpjūčio pabaigoje mėginsiančiame sužibėti planetos pirmenybėse Turkijoje.

Dienraščio šaltinių teigimu, toks trenerių pasirinkimas nustebino ne tik patį D.Motiejūną, bet ir kai kuriuos kitus nacionalinės komandos kandidatus. Jų manymu, Donatas tikrai buvo vertas likti rinktinėje, bent jau sprendžiant iš to, kaip jis atrodė treniruotėse.

Vienu perspektyviausių savo kartos krepšininkų vadinamas D.Motiejūnas prie rinktinės stovyklos šiemet prisidėjo pirmą kartą, tačiau, neatvykus kai kuriems senbuviams, jo galimybės keliauti į Turkiją vertintos palankiai. Juolab kad šis krepšininkas vadinamas netolimos ateities Lietuvos krepšinio žvaigžde.

Svarstyta, kad "vilko bilietas" pirmiau gali būti įteiktas iš rezervinės rinktinės pakviestam vidurio puolėjui Martynui Andriuškevičiui. Taip pat manyta, kad pasirinkimas, su kuo atsisveikinti, turėtų vykti tarp šio žaidėjo ir Tado Klimavičiaus. Bet komandos trenerių štabas turėjo savo nuomonę.

Viską lėmė ūgis?

Sutrumpinti 16 kandidatų sąrašą K.Kemzūra nusprendė po antrosios kontrolinių mačų ciklo akistatos su Čekijos komanda. Treneris leido suprasti, kad svarbiausias argumentas, paskatinęs ekipos treniruotėse pasilikti M.Andriuškevičių, o ne D.Motiejūną, buvo 24 metų Alikantės "Meridiano" (Ispanija) klubo atstovo ūgis – 218 cm.

"Bus varžovų, su kuriais žaidžiant M.Andriuškevičiaus ūgis bus privalumas. Jis yra tikras vidurio puolėjas. Be to, kai toks žaidėjas iškelia rankas, per jas dar reikia ir permesti. Galbūt Martynas žaidžia nedaug, bet vaizdo tikrai negadina. O Donatui dar reikėtų sustiprėti", – aiškino K.Kemzūra.

Per dvejas kontrolines rungtynes D.Motiejūnas surinko 10 taškų, M.Andriuškevičius pelnė 6.

Šlaunies trauma pristabdė ir įžaidėją Arvydą Eitutavičių. Anot K.Kemzūros, jo galimybės tęsti pasirengimą pasaulio čempionatui priklausys nuo vakar atliktų medicininių tyrimų rezultatų.

Primename, kad kiek anksčiau dėl traumos rinktinės stovyklą buvo priverstas palikti puolėjas Mindaugas Katelynas.

Žodžiai grįžo bumerangu

Antradienį draugiškose rungtynėse Panevėžyje prie krepšinio grandų nepriskiriami čekai privertė Lietuvos rinktinę ne tik išsijuosus padirbėti, bet ir gelbėtis ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Gynėjas Renaldas Seibutis išlygino rezultatą likus vos 7 sek. iki pagrindinio laiko pabaigos – 75:75. Vis dėlto per pratęsimą lietuviai įrodė savo pranašumą prieš Europos pirmenybių antrojo diviziono atrankos turnyre rungtyniausiančius varžovus ir šventė pergalę 93:84.

"Čekai žaidė gerai, o mes – prasčiau. Pasimatė visos mūsų bėdos. Žaidėjai, kurių pozicijos rinktinėje nėra tvirtos, nori pasirodyti kuo geriau. Galbūt tas noras ir kiša koją, nes krepšininkai pradeda daryti tai, kas nėra jų darbas", – teigė K.Kemzūra.

Blankios rungtynės Panevėžyje turėtų paskatinti Lietuvos krepšinio federacijos prezidentą Vladą Garastą nebeskubėti reikšti kategoriškos nuomonės.

"Lietuviai žaidė greitai, įvairiapusiškai, paprasčiausiai šauniai. Ši rinktinė – nebe ta lėta, mieganti komanda, kokia buvo pernai, kai atrodė, kad žmogus numirs aikštėje", – po pirmose kontrolinėse rinktinės rungtynėse su Suomija iškovotos pergalės 91:59 dėstė V.Garastas, įgėlęs prieš metus žemyno pirmenybėse Lenkijoje nesėkmingai pasirodžiusiai komandai.


Rezultatas

Lietuva–Čekija 93:84 (25:24, 24:18, 11:19, 15:14, 18:9). Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė: P.Jankūnas 25, J.Mačiulis ir R.Seibutis – po 10, T.Delininkaitis 9/P.Houška 18, P.Šležakas 15, L.Bartonas ir P.Benda – po 13.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų