Pereiti į pagrindinį turinį

Talentingiausio Lietuvos motokrosininko debiutas Belgijos čempionate - 17-a vieta

2013-09-16 19:59
BNS inf.
Route77 MVRD Energy komandos nuotr.

Neseniai 16-tąjį gimtadienį atšventęs Arminas Jasikonis sekmadienį į startą stojo su geriausiais pasaulio motokroso atstovais. Ratas į ratą su Kevinu Strijbosu, Kenu de Dyckeriu, Jevgenijumi Bobryševu, Steve'u Ramonu, Jeremy'u van Horebeeku ir kitais ne mažiau žinomais vardais motokroso pasaulyje lietuvis varžėsi paskutiniame Belgijos motokroso čempionato etape "Mont Saint Guibert" trasoje.

Minkšto grunto ir daug pakilimų bei nusileidimų turinti trasa nebuvo pati parankiausia "Route77 MVRD Energy" komandai atstovaujančiam A. Jasikoniui, kuris startavo su silpnesniu nei konkurentai 250 kub. cm. motociklu "Open" klasėje (kubatūra neribojama), tačiau, kaip sakė pats sportininkas, tai yra puiki treniruotė prieš už dviejų savaičių Vokietijoje, Toišentalio mieste, vyksiančią motokroso olimpiadą "Motocross of Nations", kur Lietuvos sportininkas, kartu su Vytautu Buču ir Mattu Inda, gins Lietuvos rinktinės garbę.

"Varžybos buvo tikrai šaunios, ne viskas, galbūt, pavyko taip, kaip norėjau, tačiau pasisėmiau patirties važiuodamas kartu su pasaulio geriausiais. Taip pat pagaliau varžybose pavyko išbandyti patobulintą motociklą, kurio galia tikrai padidėjusi. Varžybos vyko visai netoli nuo ten, kur gyvename ir ruošiamės Motocross of Nations varžyboms", - nauja patirtimi džiaugėsi A. Jasikonis.

Tądien lietuvis kvalifikacijoje, bei abiejuose važiavimuose finišavo per viduriuką - 17-tas iš 34 dalyvių. Nugalėtoju tapo abu važiavimus laimėjęs belgas Kevinas Strijbosas, antras liko Shaunas Simpsonas iš Didžiosios Britanijos, trečias - Romainas Febvre iš Prancūzijos.

Estas Tanelis Leokas užėmė aštuntąją vietą.

Lenktynėse nepasisekė vienam favoritų Kenui de Dyckeriui, kuris išsisuko čiurną ir varžybų nebaigė.

Kitas A. Jasikonio startas laukia jau ateinantį savaitgalį, kur anykštėnas startuos prestižiniame Vokietijos motokroso ADAC čempionate.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų