Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautiniame regbio turnyre Šiaulių mero taurei laimėti nugalėjo draugystė

2016-08-16 20:00
DMN inf.

Savaitgalį Šiauliuose vyko tarptautinis regbio turnyras, kuriame dėl Šiaulių mero taurės kovėsi trijų amžiaus grupių Lietuvos, Izraelio ir Latvijos komandos. Izraelio regbininkų delegacija Šiauliuose viešėjo plėtojant Lietuvos ir Izraelio valstybių bendradarbiavimą.

Organizuojant turnyrą jėgas suvienijo abiejų šalių regbio federacijos, Šiaulių miesto savivaldybė, Izraelio valstybės ambasada, Lietuvos bei Šiaulių žydų bendruomenės.

Penktadienį draugiškose rungtynėse po keturis kartus tarpusavyje susitiko jaunučių, jaunių bei jaunimo Izraelio ir Lietuvos regbio rinktinės. Lietuviai laimėjo septynerias rungtynes, svečiai - penkerias.

"Puikiai sutariame su Izraelio ambasadoriumi Amiru Maimonu ir Lietuvos regbio federacijos generaliniu direktoriumi Irmantu Kukulskiu, todėl kai atsirado galimybė Šiauliuose surengti tokį turnyrą, iškart sutikau prisidėti prie organizavimo", - sakė Šiaulių meras Artūras Visockas.

Izraelio valstybės ambasadorius Amiras Maimonas labai džiaugėsi besiplėtojančiais ryšiais tarp šalių ir jaunuolių per sportą. „Pagrindinis tokių iniciatyvų tikslas – kad jauni žmonės susitiktų, bendrautų ir pažintų vieni kitus, varžybos yra antraplanis tikslas, nors dabar jiems gali atrodyti kitaip. Džiaugiuosi, kad šiuo metu klojame pamatus naujai ateičiai ir tikiuosi, kad ateityje turėsim vis daugiau tokių priežasčių susitikimams.

Sekmadienį dėl Šiaulių mero taurių varžėsi Lietuvos, Latvijos ir Izraelio jaunučių (iki 14 metų), jaunių (iki 16 metų) ir jaunimo (iki 18 metų) komandos.

"Tokie renginiai stiprina draugystę tarp šalių, tarp tautų. Mus su Izraeliu sieja ir stiprūs ekonominiai santykiai. Žydų bendruomenė Šiauliuose praeityje buvo labai didelė ir sudarė apie pusę gyventojų. Čia gyvendavo daug verslininkų, buvo didelis jų kapitalas. Niekas nedraudžia dabar vėl jiems čia sugrįžti ir dirbti. Palaikant draugiškus santykius per sportą, per kultūrą, galėsime tikėtis, kad ateityje daugės investicijų tiek mūsų regione, tiek Lietuvoje", - pasakojo A. Visockas.

Visose amžiaus grupėse nugalėtojais tapo lietuviai. Nors jiems nepavyko išvengti nesėkmių, galutinėje įskaitoje buvo aplenkti svečiai iš užsienio. 18-mečių ir 16-mečių varžybose antrąsias vietas užėmė Izraelis, o 14-mečių - latviai.

"Regbis tuo ir pasižymi, kad nors tai yra kontaktinė sporto šaka, bet po rungtynių visi kartu fotografuojasi ir pasveikina vieni kitus, - pabrėžė A. Visockas. - Džiaugiuosi turnyru, nes varžybose dalyvavo daug vaikų. Regbis Šiauliuose yra gana stiprus, todėl truputį nesmagu, kad taurės liko Lietuvoje, tačiau apdovanoti buvo visų komandų geriausi žaidėjai. Malonu, kad renginiu liko patenkintas ir Izraelio ambasadorius A. Maimonas, kuris teigiamai įvertino Šiauliuose esančias sporto bazes".

Geriausiais žaidėjais Lietuvos komandose buvo pripažinti Domantas Trinka (U14), Povilas Jankauskas (U16) ir Domantas Stravinskas (U18).

Lietuvos jaunių regbio-7 rinktinei tai buvo repeticija prieš rugsėjo mėnesį vyksiantį Europos čempionatą Vengrijoje. Jie taip pat išmėgino jėgas su be konkurencijos turnyre dalyvavusia Šiaulių "Vairo-Kalvio" vyrų ekipa ir net sugebėjo vieną kartą juos nugalėti 14:12.

A. Visockas atskleidė dar vieną gerą žinią. Šiaulių regbininkai jau nuo kitų metų galės sportuoti atnaujintame sporto mokyklos "Klevas" stadione.

"Situacija šiuo metu yra nebloga. Tokios nėra buvę iki šiol. Tame stadione jau galima žaisti, bet norisi įrengti tribūnas, pagerinti infrastruktūrą. Viskas jau yra baigiamojoje stadijoje. Mes dirbame žinodami realias savo galimybes ir toliau po truputį gerinsime sporto bazių situaciją Šiauliuose", - aiškino A. Visockas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų