Tarptautiniame vandensvydžio turnyre Vilniuje Lietuvos rinktinė iškovojo sidabrą

Sekmadienį finišavo pirmą kartą naujajame Fabijoniškių baseine Vilniuje surengtas tarptautinis „Baltic Amadeus taurės“ jaunimo (iki 17 metų) vandensvydžio turnyras. Tradiciniame turnyre varžėsi net septynių valstybių komandos, o Lietuvos 17-mečių ekipa finišavo antrojoje pozicijoje.

Pirmojo etapo A grupėje Nerijaus Papaurėlio treniruojama Lietuvos 17-mečių rinktinė 16:6 nugalėjo Batumio (Gruzija) komandą, 12:6 pranoko Minsko SDJŠOR (Baltarusija) ekipą ir 12:6 įveikė Čekijos jaunimo rinktinę.

B grupėje varžėsi dvejais metais jaunesnė Lietuvos jaunių (iki 15 metų) rinktinė. Ji 20:9 nugalėjo Charkovo SHSPE (Ukraina) klubą, 8:15 pralaimėjo Čechovo UOR (Rusija) komandai ir 6:16 neatsilaikė prieš Lenkijos rinktinę. Užėmusi trečiąją vietą grupėje, Lietuvos 15-mečių rinktinė tęsė kovas dėl 5-8 pozicijų.

Turnyro pusfinalyje Lietuvos 17-mečių rinktinė 14:10 (5:2, 2:1, 5:4, 2:3) įveikė Čechovo UOR ekipą. Mūsiškiams 5 įvarčius pelnė Karolis Blaževičius, 3 – Danielius Vitkauskas, 2 – Darjušas Tomaševskis.

Finale Lietuvos rinktinė 9:16 (1:4, 4:5, 2:2, 2:5) nusileido Lenkijos komandai. Lietuviams po 3 įvarčius pelnė Simas Jarukaitis ir Dominykas Gervickas, po 1 – D. Tomaševskis, K. Blaževičius ir Maksimas Mataitis.

„Su lenkais buvo galima kautis. Lenkai čia atvyko su keturiais 18-mečiais žaidėjais, kurie rengiasi Europos čempionatui, bet turnyras draugiškas, o mums patiems buvo naudinga pažaisti su vyresniais žaidėjais ir įgyti patirties prieš artėjantį Šiaurės Europos ir Baltijos šalių čempionatą. Ypač naudingas turnyras buvo 15-mečiams, kurie sužaidė penkis labai reikalingus susitikimus ir įgijo geros žaidybinės praktikos“, – po turnyro pasakojo N. Papaurėlis.

Lietuvos 15-mečių rinktinė turnyre užėmė penktąją vietą. Ji pusfinalyje dėl 5-8 vietų 18:11 (6:4, 5:3, 4:2, 3:2) įveikė Batumio ekipą, o rungtynėse dėl penktosios pozicijos 10:4 (1:0, 3:0, 3:1, 3:3) pranoko Minsko ekipą.

Trečiąją vietą turnyre užėmė Čechovo ekipa, kuri mažajame finale 11:10 palaužė Čekijos jaunimą.

Lietuvos jaunių rinktinės lyderis Dominykas Gervickas su 29 įvarčiais tapo rezultatyviausiu turnyro žaidėju. Naudingiausio varžybų žaidėjo prizas atiteko K. Blaževičiui, o geriausiu vartininku tapo lenkas Bartoszas Wisniewskis. Geriausiais Lietuvos komandų žaidėjais išrinkti Danielius Vitkauskas (U17) ir D. Gervickas (U15).

„Turime talentingų žaidėjų, galėčiau išskirti D. Tomaševskį, K. Blaževičių, D. Gervicką, maloniai nustebino alytiškis Matas Platūkis. Yra ir kitų gerų žaidėjų, nenoriu labai jų išskirti. Svarbu, kaip jie treniruosis, kaip jie dirbs. Mums svarbiausia yra sudaryti tinkamas sąlygas, dalyvauti varžybose ir manau, kad ateityje turėsime gerų žaidėjų“, – kalbėjo N. Papaurėlis.

Lietuvos jaunimo ir jaunių rinktinėms šis turnyras buvo puikus pasiruošimas artėjančiam Šiaurės Europos ir Baltijos šalių čempionatui, kuris vyks lapkričio viduryje Stokholme (Švedija).

„Laiko nėra labai daug. Vilniuje pamatėme savo trūkumus, stengsimės juos ištaisyti“, – pridūrė N. Papaurėlis.

Galima teigti, kad vandensvydžio krikštas Fabijoniškių baseine buvo pavykęs. Teigiamais įspūdžiais dalinosi ir šeimininkai, ir svečiai iš užsienio.

„Įspūdžiai labai geri, svečiai patenkinti. Baseinas tikrai tinkamas vandensvydžio varžyboms, yra visa reikalinga įranga. Administracija labai palankiai žiūri į varžybų organizavimą, mums padeda. Smagu čia rengti varžybas ir tikiuosi jų bus vis daugiau“, – pabrėžė N. Papaurėlis.

Kitą savaitgalį Vilniaus Fabijoniškių baseine vyks Šiaurės Europos vandensvydžio lygos pirmojo etapo B grupės turnyras. Jame su stipriausiomis Suomijos ir Švedijos ekipomis žais Vilniaus „Baltic Amadeus“ klubas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių