Pereiti į pagrindinį turinį

Teniso talentui linkėjo naujų pergalių

2021-07-21 09:14
DMN inf.

"Pasveikino ir Ričardas Berankis. Jis – mano mėgstamiausias Lietuvos tenisininkas", – sakė 16-metis Edas Butvilas, legendiniame Vimbldono turnyre iškovojęs istorinę pergalę.

Sugrįžo: Vimbldono jaunių teniso turnyro čempionas E.Butvilas su tėčiu ir mama.
Sugrįžo: Vimbldono jaunių teniso turnyro čempionas E.Butvilas su tėčiu ir mama. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Bendražygis – ispanas

E.Butvilas kartu su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa triumfavo Vimbldono jaunių teniso dvejetų turnyre – finale 6:3, 6:4 įveikė Jordanijos ir Ispanijos duetą, kurį sudarė Abedallahas Shelbayhas ir Danielis Rinconas.

"Su Alejandro juokavome, kad galime laimėti. Visgi to nesitikėjome, nors tikrai galvojome, kad turime šansų pasiekti pusfinalį, ypač po antro rato, kai jau gerai susižaidėme", – prisiminė E.Butvilas.

E.Butvilas ir R.Berankis – vieninteliai lietuviai, sugebėję laimėti bent vieną iš "Didžiojo kirčių" serijos jaunių turnyrų (Ričardą sėkmė lydėjo 2007-aisiais "US Open" varžybose).

Įteikė premiją

Prestižiškiausio pasaulyje teniso turnyro finale matyti Lietuvos trispalvę – neapsakomai geras jausmas.

Iš Klaipėdos kilęs E.Butvilas šiuo metu gyvena ir treniruojasi Ispanijoje.

Trumpam į tėvynę sugrįžęs sportininkas sulaukė išskirtinio dėmesio – Lietuvos teniso sąjunga (LTF) ir Darnių iniciatyvų paramos fondas skyrė žaidėjui bendrą 20 tūkst. eurų premiją.

"Nesuklysiu pasakęs, kad Edas iškovojo vieną didžiausių pergalių Lietuvos teniso istorijoje. Vimbldono turnyras, be jokios abejonės, prestižiškiausias teniso pasaulyje ir jo finale matyti Lietuvos trispalvę – neapsakomai geras jausmas. Noriu palinkėti Edui kuo daugiau pergalių, panašių į tą, kuri buvo iškovota Londone. Žinome, kad profesionalus tenisas – labai brangus sportas, o didžioji dalis patiriamų išlaidų krenta ant sportininko ir jo komandos pečių. Todėl tikiuosi, kad mūsų parama bent šiek tiek palengvins Edo kelią į didžiuosius pasaulio kortus", – kalbėjo LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Žavisi R.Federeriu

E.Butvilas nuo vaikystės žavisi Rogeriu Federeriu, o pirmiausia norėtų labiau sustiprėti psichologiškai, bet pripažino: yra ir daugiau tobulintinų dalykų.

Paklaustas, ar tikisi pagerinti R.Berankio rekordą (50-oji vieta Teniso profesionalų asociacijos – ATP – pasaulio reitingų lentelėje), jaunasis klaipėdietis atsakė: "Stengsiuosi kilti aukščiau ir pratęsti geriausias Lietuvos teniso tradicijas."

Šiuo metu Tarptautinės teniso federacijos (ITF) jaunių pasaulio reitingų lentelėje Edas yra 24-oje pozicijoje (982,5 taško). Lyderis – kinas Junchengas Shangas (2 359 tšk.), toliau rikiuojasi JAV atstovas Samiras Banerjee (2 008,5 tšk.) ir prancūzas Lucas Van Assche (1 996,25 tšk.). 18-oje vietoje – estas Markas Lajalas (1 122,5 tšk.).

E.Butvilas jau pakviestas dalyvauti suaugusiųjų "Futures" kategorijos turnyre Ispanijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų