Th. Bachas: sprendimas surengti Tokijo olimpines žaidynes be žiūrovų iš užsienio dar nepriimtas

Sprendimas surengti Tokijo vasaros olimpines žaidynes be žiūrovų iš užsienio dar nepriimtas. Tai trečiadienį per spaudos konferenciją pareiškė Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas.

Antradienį naujienų agentūra „Kyodo“ pranešė, kad Japonijos vyriausybė neketina kviesti sirgalių užsieniečių į žaidynes. Šiuo metu Japonijoje galioja draudimas išduoti naujas vizas visų pasaulio šalių ir regionų piliečiams, susijęs su naujos koronaviruso atmainos aptikimu Didžiojoje Britanijoje. Šis draudimas įsigaliojo praėjusių metų gruodžio 28 d. Iš pradžių buvo planuojama taikyti šią priemonę iki sausio pabaigos, bet vėliau jos galiojimas kartu su nepaprastąją padėtimi buvo pratęstas iki kovo 21 d.

Pasak Japonijos žiniasklaidos, net ir visiškai atšaukus nepaprastąją padėtį šalies valdžia norėtų dar kuriam laikui palikti draudimą išduoti užsieniečiams naujas vizas.

„Mes konsultuojamės su Japonijos vyriausybe, su Tokijo olimpinių žaidynių organizaciniu komitetu. Mes norime, kad sprendimas dėl sirgalių iš užsienio būtų kuo greičiau priimtas, nes tai susiję su daugeliu kitų klausimų, tarp kurių – bilietų programa“, - sakė Th. Bachas.

„Tai bendro žaidynių saugumo klausimas, stadionų užpildymo klausimas. Mes kol kas paliekame duris atviras, mes veiksime, atsižvelgdami į tai, kaip klostosi situacija, žiūrėsime, kokia bus padėtis gegužę ir birželį“, - pridūrė IOC prezidentas.

Tokijo vasaros olimpinės žaidynės vyks šių metų liepos 23-rugpjūčio 8 dienomis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių