Tikslas prieš kiekvieną skrydį – siekti pergalės

„Sezoną įvertinčiau devintuku, nors galėjau iškovoti daugiau trofėjų“, – sakė sklandytojas Gvidas Sabeckis.

G.Sabeckis šiemet gegužę pelnė Baltijos taurės bronzą, birželį Lietuvos sportinės (MIX) klasės sklandymo čempionate užėmė aštuntą vietą, o liepą Europos čempionate Pociūnuose buvo penktas – nuo ketvirto laiptelio skyrė vos 8 taškai.

Galiausiai rugpjūtį G.Sabeckis antrus metus iš eilės laimėjo Lietuvos klubinės klasės sklandymo čempionatą, kuris šįkart buvo surengtas Biržų apylinkėse.

Aukštaitijos padangėje šalies čempionas sėkmingiausiai atliko penkis pratimus iš aštuonių surengtų ir surinko 5 611 taškų. Sidabro medalis teko Dariui Liaugaudui (5 072 tšk.), bronzos – Ringaudui Kikalui (5 020 tšk.).

Biržuose varžėsi 22 sklandytojai iš Vilniaus, Šiaulių, Kartenos, Biržų, Telšių, Akmenės, Prienų, Utenos ir Kauno apskrities klubų, taip pat svečias iš Latvijos – Voldemaras Gavaras (užėmė 21 vietą).

– Kas sutrukdė laimėti dar tris pratimus? – paklausėme G. Sabeckio, pokalbį pradėję apie startus Biržuose.

Į dangų pakilau paskutinis, tačiau pasirinkau teisingą kryptį ir netrukus pasivijau varžovus.

– Geriausiais rezultatais atlikti visą čempionato programą – labai sudėtinga užduotis, gal net nereali. Sklandymas – viena iš tų sporto šakų, kurioje itin svarbus stabilumas, koncentracija: reikia stengtis kasdien ir nebūtina kiekvienąkart laimėti, tačiau – kuo mažiau atsilikti nuo lyderio. Šįkart galbūt per daug atsipalaidavau po pirmų keturių paeiliui laimėtų pratimų. Džiugu, kad paskutinį, aštuntąjį, pavyko atlikti čempioniškai. Į dangų pakilau paskutinis, tačiau pasirinkau teisingą kryptį ir netrukus pasivijau varžovus.

Sirgaliai: G.Sabeckiui sėkmės Biržuose kasdien linkėjo sūnūs Dovydas ir Arminas, žmona Indrė / G. Sabeckio asmeninio archyvo nuotr.

– Kuo, sklandytojo akimis, ypatingas šis Aukštaitijos regionas?

– Biržų apylinkėse skraidžiau pirmą kartą, čia šiek tiek kitokios sąlygos nei mums įprastose vietose, kai pakylame iš Pociūnų. Aukštaitiško reljefo ypatybės – daugiau lygumų, beveik jokių aukštesnių kalvelių. Tačiau prisitaikėme.

– Atstovavote Utenos klubui „Vertikalė“, nors esate Prienų aeroklubo narys. Kodėl?

– Prienų aeroklubas kol kas nepriimtas į Lietuvos sklandymo federaciją, tad, su jo vėliava dalyvaudamas čempionate, būčiau likęs be reitingo taškų. Jie man labai svarbūs, nes turi įtakos kandidatuojant į nacionalinę rinktinę. Šiemet jau startavau Europos čempionate, planuoju dalyvauti ir kitąmet. Bendradarbiaujame su uteniškiais, bet tikiuosi, kad ateityje jau neprireiks glaustis po kolegų sparnu – Prienų aeroklubas taps šalies sklandymo federacijos nariu.

– Ar varžybos Biržuose jums – paskutinės šiemet?

– Šį Lietuvos čempionatą pavadinčiau savo sezono pabaigtuvėmis. Ketverios solidžios varžybos per metus – nemažai. Truputį apmaudu dėl Europos čempionato: manau, kad mano rezultatas galėjo būti geresnis, po keturių pratimų buvau ketvirtas, vos vienas taškas skyrė nuo trečiosios. Gal pritrūko sėkmės, gal ir oro sąlygos nebuvo palankios lemiamu metu. Vis pagalvoju apie tai, nes vien dalyvauti varžybose man per maža – visada trokštu laimėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių