Tinklinio aikštėse – lemiamos kovos

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų tinklinio čempionato aukso medaliai iškeliaus į Kauną arba į Gargždus. Moterų varžybose duris į finalą jau pravėrė kaunietės ir alytiškės.

Pirmą kartą per savo klubo istoriją Lietuvos čempionato finale kovos Kauno "RIO-Starto" tinklininkai. Kauniečiai pusfinalyje 3:2 ir 3:2 nugalėjo Marijampolės "Sūduvos" komandą.

"Smagu, kad vyrai tikėjo, jog galime laimėti tokį mačą. Ne pirmą kartą žaidėme penkis setus, tad patirtis turbūt suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis", – sakė "RIO-Starto" treneris Gilbertas Kerpė.

Kauno tinklininkai dėl aukso medalių varžysis su Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės ir šalies čempionato reguliariojo sezono laimėtoja Gargždų "Amber-Arlanga", kuri pusfinalyje 3:1 ir 3:0 eliminavo Šiaulių "Elgą-Master Idea-SC Dubysą".

Ne pirmą kartą žaidėme penkis setus, tad patirtis turbūt suteikė daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

"RIO-Starto" ir "Amber-Arlangos" dvikovos numatytos kovo 20, 27 ir 28 d.

Lietuvos moterų tinklinio čempionato pusfinalio pirmas rungtynes laimėjo favoritės – "Kauno-VDU" ir Alytaus "Prekybos-Paramos" komandos.

"Kauno-VDU" tinklininkės 3:0 įveikė kitą savo miesto klubą "Svają-LSU", o alytiškės 3:0 – Jonavos "Aušrinę-KKSC".

"Daugiau klaidų padarėme svarbiausiu metu – setams baigiantis. Vis dėlto dar ne viskas prarasta, pabandysime parodyti, kad galime žaisti geriau", – kalbėjo "Svajos-LSU" trenerė Jolanta Simanavičienė.

Antros pusfinalio rungtynės numatytos kovo 20-ąją Alytuje ir Kauno rajone, Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) sporto salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių