TOK: Pekine nebus dailiojo čiuožimo medalių ceremonijos, jei tarp laimėtojų bus K. Valijeva

Po Pekino olimpinių žaidynių moterų dailiojo čiuožimo vienetų varžybų nebus rengiama medalių įteikimo ceremonija, jei rusė Kamila Valijeva atsidurs laimėtojų trejete, pirmadienį pranešė Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK).

Ceremonija nebus rengiama ir po Pekino olimpinių žaidynių komandinio dailiojo čiuožimo turnyro, kuriame sužibėjo 15-metė K. Valijeva ir kuriame rusų komanda užėmė pirmąją vietą.

Apie tokį žingsnį TOK paskelbė Sporto arbitražo teismui (CAS) anksčiau pirmadienį nutarus, kad K. Valijeva gali toliau varžytis žiemos olimpinėse žaidynėse, nors ir sulaukė teigiamo rezultato po gruodį atlikto dopingo testo.

Antradienį prasidėsiančiose vienetų varžybose rusė yra favoritė, tačiau ji nėra išteisinta dėl dopingo vartojimo – taigi, vėliau jai vis dar gali būti skirta bausmė.

„TOK privalo laikytis įstatymo viršenybės principo, todėl turės leisti jai dalyvauti moterų dailiojo čiuožimo vienetų varžybose“, – sakoma TOK pareiškime.

„Siekiant sąžiningumo visų sportininkų atžvilgiu, nebūtų tinkama surengti dailiojo čiuožimo komandinių varžybų medalių įteikimo ceremoniją per 2022 metų Pekino žiemos olimpines žaidynes“, – pridūrė tarptautinė organizacija, atkreipdama dėmesį į tai, kad K. Valijeva gavo teigiamą dopingo testo rezultatą.

„Jei K. Valijeva moterų dailiojo čiuožimo vienetų varžybose taps viena iš laimėtojų, per Žiemos olimpines žaidynes nevyks gėlių įteikimo ceremonija ir medalių įteikimo ceremonija“, – pabrėžė TOK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Velniop ta jankiams parsidavusį TOK. Olimpiada vyksta Kinijoje ir kinams spręsti kas ir kur. Nepatinka - varykit namo organizuot savo jankiados ar p...deriados...

kur pasirodo ruskis

kur pasirodo ruskis portretas
ten iškyla šūdų krūva

ali

ali portretas
Tai dar vienas įrodymas kad pasaulyje pinigai yra viskas tik ar ilgai gali toks pasaulis gyvuoti čia klausimas didelis kai dideli pinigai susikoncentruos kelių milijardierių rankose,o Rusijos pinigai kad ir išvokti iš valstybės daro savo, nes kap. pasaulis juos labai myli.Kad paskaitykit ką Macronas kalba po pokalbio su Putinu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių