Tokijo olimpiadą remiantis japonų laikraštis ragina žaidynes atšaukti

Japonijos laikraštis „Asahi Shimbun“, kuris yra oficialus Tokijo olimpiados rėmėjas, trečiadienį, likus vos dviem mėnesiams iki jos atidarymo ceremonijos, paragino žaidynes atšaukti.

Toks raginimas paskelbtas viešosios nuomonės apklausoms rodant, jog dauguma japonų nenori, kad jų šalyje šią vasarą vyktų olimpinės žaidynės, ir garsiems verslo lyderiams pastarosiomis savaitėms reiškiant susirūpinimą.

Tačiau organizatoriai tikina, kad griežtos kontrolės priemonės, įskaitant reguliarų atletų testavimą ir draudimą atvykti sporto aistruoliams iš užsienio, užtikrins žaidynių – ir japonų – saugumą.

Dienraščio „Asahi Shimbun“ redakciniame straipsnyje Japonijos ministras pirmininkas Yoshihide Suga (Jošihidė Suga) paragintas „ramiai ir objektyviai įvertinti situaciją ir priimti sprendimą atšaukti šios vasaros olimpiadą“.

Leidinio nuomone, „negalima rizikuoti“ rengiant žaidynes, nepaisant organizatorių patikinimų, kad jos bus saugios.

Laikraštis taip pat apkaltino Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) lyderius, įskaitant viceprezidentą Johną Coatesą (Džoną Koutsą), kad jie yra „įsitikinę savo teisumu“ ir „neina koja į koją“ su Japonijos visuomene.

Praėjusią savaitę paklaustas, ar olimpiada galėtų vykti net ir galiojant nepaprastajai padėčiai dėl koronaviruso grėsmės, J. Coatesas sakė, kad „atsakymas yra tikrai taip“.

Tokijuje ir kitose Japonijos dalyse šiuo metu galioja nepaprastoji padėtis, kuri šią savaitę turėtų būti pratęsta iki birželio 20-osios.

„Taip“ sakymas nepateikiant aiškaus pagrindo dar kartą parodo teisuolišką TOK įvaizdį“, – rašoma „Asahi Shimbun“ redakciniame straipsnyje.

Pastarosiomis savaitėmis prieštaravimų žaidynėms pareiškė ir dvi žymios Japonijos verslo asmenybės.

Investicijų milžinės „SoftBank Group“ vadovas Masayoshi Sonas (Masajošis Sonas) sekmadienį tviteryje klausė: „Ar TOK turi teisę nuspręsti, ar jos (žaidynės) bus rengiamos, ar ne?“

„Jei pagalvotumėte, su kuo žmonės turi taikstytis, mes galime prarasti dar daugiau“, jei žaidynės įvyks, pridūrė jis.

Japonijoje įsikūrusios elektroninės prekybos bendrovės „Rakuten“ vadovas Hiroshi Mikitani (Hirošis Mikitanis) olimpiadą anksčiau šį mėnesį pavadino „savižudybės misija“.

„Rizika pernelyg didelė ir... esu prieš Tokijo olimpiados rengimą šiais metais“, – sakė jis CNN.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kol

kol portretas
vyks sis polithibrid inis PK su masonu soroso svabo bgeic bei PSO ir korporaciju veiksmais iremintais bidklouno asmeny jokiu renginiu kol neissivalysime nuo sio setonisko brudo ;;;;;;.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių