Tokijo olimpiada turėtų vykti stebint žiūrovams, sako naujoji vadovė

Tokijo olimpiada turėtų vykti su žiūrovais tribūnose, nepaisydama susirūpinimo dėl žaidynių organizavimo pandemijos metu sakė naujoji jų vadovė Seiko Hashimoto (Seiko Hašimoto).

S. Hashimoto, kuri Tokijo olimpiados vadove buvo paskirta praėjusią savaitę, japonų žiniasklaidai sakė, kad žaidynėse, kaip ir kituose svarbiuose sporto renginiuose, turėtų būti žiūrovų, nors jų skaičių reiktų riboti.

Bet koks galutinis sprendimas priklausys nuo koronaviruso pandemijos, penktadienį žurnalistams sakė S. Hashimoto. Jos interviu buvo paskelbtas šeštadienį.

„Mums galvojant apie galimybę surengti olimpiadą be gerbėjų tribūnose, sportininkai tikrai klaus, kodėl nėra gerbėjų tik olimpinėse ir parolimpinėse žaidynėse, o kitos varžybos įsileidžia žiūrovus“, – sakė S. Hashimoto. Ją citavo laikraštis „Asahi Shimbun“.

„Visi nori greito sprendimo dėl krypties žiūrovų klausimu, kad parengtų bilietus ir apgyvendinimą viešbučiuose“, – pridūrė S. Hashimoto.

Septyniose olimpiadose dalyvavusi ir politike tapusi S. Hashimoto praėjusią savaitę pakeitė 83 metų Yoshiro Mori (Joširą Morį), likus penkiems mėnesiams iki olimpiados atsistatydinusį dėl seksistinių pastabų apie moteris.

Olimpiados pareigūnai yra sakę, kad artimiausiais mėnesiais gali būti priimti atskiri sprendimai dėl žiūrovų iš Japonijos ir žiūrovų iš užsienio.

S. Hashimoto komentarai pasirodė japonų pareigūnams imantis veiksmų atšaukti draudimą užsienio sportininkams atvykti į olimpiadą, galbūt po kovo 7-osios, kai turi baigti galioti ekstremalioji padėtis Tokijo regione, pranešė laikraštis „Nikkei“ ir naujienų agentūra „Kyodo“.

Tai sudarytų sąlygas nuo balandžio rengti olimpinius bandomuosius renginius, o nuo kovo – futbolo pasaulio čempionato atrankos rungtynes, nurodė „Kyodo“.

Olimpiados organizatoriams vis dar sunku sklaidyti japonų visuomenės skeptišką požiūrį į žaidynių saugumą ir jų surengimo būtinybę pandemijos metu.

Olimpiada turėjo įvykti 2020-ųjų vasarą, bet dėl pandemijos metams buvo atidėta.

Apklausos rodo, kad maždaug 80 proc. japonų pritaria siūlymams olimpiadą apskritai atšaukti arba dar kartą atidėti.

Tokijo regione vis dar galioja ekstremalioji padėtis, o ligoninėms sunku dorotis su joms tenkančiu krūviu, nors per parą išaiškinamų užsikrėtimo atvejų skaičius pastarosiomis savaitėmis reikšmingai sumažėjo.

„Parama olimpiados surengimui nepadidės, kol neišspręsime įvairių susirūpinimą keliančių klausimų dėl naujojo koronaviruso pandemijos, įskaitant rimtą apkrovą medicininės priežiūros struktūrai“, – sakė S. Hashimoto.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių