Pereiti į pagrindinį turinį

Trakuose – klaipėdiečių pergalingi yriai

2013-07-09 13:01
Trakuose – klaipėdiečių pergalingi yriai
Trakuose – klaipėdiečių pergalingi yriai / DMN archyvo nuotr.

Iš tradicinės tarptautinės irklavimo regatos „Gintariniai irklai“, vykusios Trakuose, klaipėdiečiai parsivežė gausybę medalių ir taip pranoko daugybę sportininkų iš užsienio šalių.

Gins Lietuvos garbę

„Gintarinių irklų“ regata buvo surengta jau 51-ąjį kartą. Į senąją Lietuvos sostinę – Trakus atvyko apie 600 irkluotojų net iš dešimties šalių.

Dėl apdovanojimų įvairiose valčių klasėse tris dienas varžėsi sportininkai iš Kinijos, Azerbaidžano, Šveicarijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos.

Šis turnyras tapo ir lietuvių atranka į pasaulio jaunių irklavimo čempionatą, kuris rugpjūtį taip pat vyks Trakuose.

Teisę varžytis pasaulio čempionate ir ginti Lietuvos garbę iškovojo ir Klaipėdos jaunių aštuonvietės įgula.

Dalyvavo 22 klaipėdiečiai

„Gintarinių irklų“ regatoje dalyvavo net 22 uostamiesčio sportininkai, kuriuos varžyboms ruošia treneriai Z.Gudauskas, E.Kvederienė, L.Mileška, T.Katliorius.

Medalių ilgai laukti neteko. Jau pirmąją finalų dieną jais keturviečių valčių klasėje pasipuošė Rokas ir Dovydas Balsiai, Marius Ralickas, Žygimantas Gališanskis. Ant klaipėdiečių krūtinių sužibo bronzos medaliai – sportininkai nusileido tik Rusijos ir Ukrainos atstovams.

Sidabro medalius iškovojo jungtinė Lietuvos moterų aštuonvietės ekipa, kurioje irklavo ir klaipėdietės Agnetė Stirbinskytė, Vida Šatienė, Vita Rimkienė ir Sanita Ozolina-Šmitė.

Bronza – jungtinei įgulai

Antrąją finalų dieną klaipėdiečiai taip pat neliko be medalių. Varžydamiesi keturviečių valčių klasėje be vairininko, broliai Rokas ir Dovydas Balsiai, Žygimantas Gališanskis ir Marius Ralickas užėmė antrąją vietą ir iškovojo sidabro medalius.

Trečiąja vieta ir bronzos žetonais džiaugėsi jungtinė Lietuvos moterų aštuonvietė valties su vairininku įgula, suformuota iš Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių irkluotojų. Klaipėdai atstovavo Agnetė Stirbinskytė, Julija Lėbaitė, Greta Bagočiūtė, Eisvė Stulpinaitė, Dovilė Gineitytė.

Stebino dalyvių gausa

Treneriai pabrėžė, jog 51-oji „Gintarinių irklų“ regata pasižymėjo ypač didele dalyvių gausa ir jų meistriškumu. Todėl treneriai ypač džiaugdavosi, kai jų auklėtiniai prasibraudavo į finalinius plaukimus, nors juose ir nelaimėdavo prizinių vietų.

Trenerių vertinimu, puikiai pasirodė klaipėdietis Tomas Plauška, kuris vienviečių lengvo svorio valčių klasėje iškovojo penktąją vietą.

Ketvirtąją vieta džiaugėsi Eisvė Stulpinaitė, startavusi vienviečių lengvo svorio valčių klasės finaliniame plaukime.

Finale plaukę vaikinų aštuonvietės su vairininku valčių klasėje Tomas Plauška, Eimantas Aleksandravičius, Žygimantas Deimantavičius, Karolis Simaitis, Tomas Vintilas, Kristijonas Bernotas, Arnoldas Valčiukas, Dominykas Bernotas, Deivis Stulpinas iškovojo 4 vietą, o Jonas Mockevičius, Gediminas Girdvainis, Jurgis Jurgelevičius, Mantas Muliuolis, Mantas Malakauskas, Tautvydas Vaitkūnas, Edvardas Babarskas, Rokas Gedrimas, Dovydas Donskis užėmė 5 vietą.

Merginų keturviečių valčių klasėje be vairininko Greta Bagočiūtė, Dovilė Gineitytė, Eisvė Stulpinaitė, Julija Lebaitė iškovojo šeštąją vietą.

Kovojo ir meistrai

Trakuose jėgas išbandė ir Klaipėdos „Dangės yriai“ klubo meistrai. Sidabro medalius iškovojo keturvietė be vairininko: Tomas Šmitas, Zigmantas Gudauskas, Darius Raišutis, Linas Lukauskas.

Vienviečių valčių klasėje antras finišą kirto Arūnas Šatas, o moterų porinę dvivietę irklavusios Rima Petraitienė ir Jolanta Bagdonavičienė iškovojo bronzos medalius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų