Trakuose prasidėjo Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybos

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Trakuose prasidėjo Lietuvos baidarių ir kanojų taurės varžybos. Šiais metais jos ypatingos, nes Trakuose prasidės kova dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Pirmą varžybų dieną vyko varžybos 500 ir 1000 metrų distancijose. Dviviečių baidarių 1000 m. distancijoje Lietuvos taurės savininkais užtikrintai tapo būsimi olimpiečiai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas.

Dar daugiau olimpiečių Trakuose bus galima išvysti sekmadienį, kai vyks varžybos 200 m sprinto distancijoje. Dėl Lietuvos taurės kovos baidarininkas Ignas Navakauskas ir baidarių dvivietė Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Labiausiai intriguojanti kova laukia vienviečių kanojų varžybose, kur dėl olimpinio kelialapio susirems Londono olimpiados vicečempionas Jevgenijus Šuklinas ir Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas.

Iš viso Trakuose varžosi daugiau negu 200 baidarių ir kanojų irkluotojų iš Lietuvos, Latvijos ir Rusijos.

„Daugiausia varžybose – Kauno, Šiaulių, Panevėžio atstovų. Baidarių ir kanojų irklavimas populiariausias tuose miestuose, kur įrengtos irklavimo trasos. Siekiame, kad jų atsirastų dar daugiau ir kituose miestuose, stengiamės plėsti geografiją. Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai dalyvavo visose olimpinėse žaidynėse po Nepriklausomybėse atkūrimo, o Rio de Žaneire turėsime rekordinę delegaciją – net keturias įgulas. Tai rodo, kad Lietuvoje ši sporto šaka mėgstama ir tarptautinėje arenoje esame tarp lyderių“, - sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius ir treneris Romas Petrukanecas.

Sekmadienį Lietuvos taurės varžybų finalai Trakų irklavime centre prasidės 14 valandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių