Pereiti į pagrindinį turinį

Treniruočių stovyklą rankininkai pradėjo kilnodami svarmenis

2016-01-06 11:20

"Deja, ruošiantis svarbioms rungtynėms tenka gydytis, o ne treniruotis. Tai tampa bloga tradicija", – atsiduso Lietuvos vyrų rankinio rinktinės vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas, prieš pasaulio čempionato atrankos varžybas vieną po kito skaičiuojantis iš kovinės rikiuotės iškritusius žaidėjus.

Išretino traumos

Treniruočių stovyklą Kaune rankininkai pradėjo ne sporto salėje, o kilnodami svarmenis.

"Laukia varžybų maratonas, reikia pakloti pamatus. Juk paskutinis išbandymų etapas truks net dvi savaites", – nutęsė A.Juškėnas.

2017 m. pasaulio rankinio čempionato Europos zonos atrankos turnyre sausį Lietuvos rinktinės laukia paeiliui ketverios rungtynės. Jau rytoj Kauno sporto halėje mūsiškiai susitiks su Slovakijos ekipa – viena pagrindinių konkurenčių kovojant dėl vienintelio kelialapio į kitą varžybų etapą. Šeštadienį Hlodovece – atsakomosios rungtynės.

Sausio 13-ąją Kaune lietuviai egzaminuos autsaiderę Kosovo komandą, o sausio 17 d. Tuzloje antrą kartą išmėgins jėgas su Bosnijos ir Hercegovinos atstovais.

A.Juškėnas išvardijo nuostolius: rinktinei nepadės Jonas Truchanovičius, besigydantis dar lapkritį patirtą traumą, prieš pat Naujuosius turnyre Lenkijoje susižeidė Valdas Drabavičius ir Karolis Stropus.

Gera žinia – atsigavo Gerdas Babarskas.

Lyderis – atsargus

Į rinktinę po pertraukos sugrįžęs vienas jos lyderių Aidenas Malašinskas taip pat nėra tikras, kiek galės jai padėti.

"Prieš kelis mėnesius buvo trūkę čiurnos raiščiai, tad dar tik pradedu dirbti visa jėga ir stebiu, kaip kūnas reaguoja į krūvius. Nežinau, kiek būsiu naudingas", – kalbėjo Ukrainoje rungtyniaujantis legionierius.

Jo nuomone, labai svarbu, kaip lietuviai sugebės pasirodyti ketvirtadienį.

"Jei pirmą dvikovą su slovakais laimėsime, tada bus visi šansai žygiuoti toliau. Jeigu savo aikštėje kapituliuosime, galimybių prasimušti į atkrintamąsias varžybas praktiškai nebeliks", – svarstė A.Malašinskas.

Slovakų gretos pasikeitė

A.Juškėnas pabrėžė, kad Slovakijos rankininkai pajėgūs pakovoti dėl pirmos vietos grupėje, o praėjusio Europos pirmenybių atrankos ciklo rezultatai, kai jie pralaimėjo visas šešias dvikovas, neatspindi tikrojo pajėgumo.

"Tąkart slovakus įveikė ir latviai, bet tai buvo visai kita komanda. Dabar joje – daug žaidėjų, kurie anksčiau nerungtyniavo. Pernai lapkritį jie pralaimėjo bosniams, tačiau nenusileido meistriškumu. Slovakų rinktinė – greita, gerai sukomplektuota, turinti aukšto lygio žaidėjų", – apibūdino varžovus A.Juškėnas.

Slovakijos nacionalinei ekipai per dvejas atrankos ciklo rungtynes su Bosnijos ir Hercegovinos bei Kosovo komandomis rezultatyviausiai žaidė Tomašas Urbanas ir Radoslavas Antlas, pelnę atitinkamai 16 ir 15 įvarčių.


Rezultatai

Kosovas–Lietuva 26:30, Bosnija ir Hercegovina–Slovakija 29:25, Slovakija–Kosovas 38:20, Lietuva–Bosnija ir Hercegovina 27:27.

Turnyro lentelė

1. Lietuva  1  1  0  57:53

2. Bosnija ir Herceg.  1  1  0  56:52

3. Slovakija  1  0  1  63:49

4. Kosovas  0  0  2  46:68

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų