Trys Lietuvos klubai užsitikrino vietas Baltijos rankinio lygos ketvirtfinalyje

Baltijos rankinio lygoje (BHL) paaiškėjo visi ketvirtfinalių dalyviai. Nors iki reguliariojo sezono pabaigos komandoms dar liko sužaisti po 1-3 rungtynes, autsaideriai jau negali pavyti grupėse pirmaujančių komandų ketvertų.

Vietą ketvirtfinalyje užsitikrino trys iš keturių šį sezoną Baltijos lygoje rungtyniaujančių Lietuvos klubų. Atkrintamosiose varžybose žais Klaipėdos „Dragūnas“, Kauno „Granitas-Karys“ ir Vilniaus „Šviesa“. Tuo tarpu BHL debiutantas Vilniaus „Amber“ klubas jau prarado viltis patekti į ketvirtfinalį.

B grupėje rungtyniaujantys Lietuvos čempionai „Šviesos“ rankininkai svečiuose 24:30 pralaimėjo Latvijos čempionei „Dobele“ komandai. Laurynas Palevičius ir Šarūnas Ugianskis pelnė po 5 įvarčius, 4 įvarčius įmetė Eimantas Sinkevičius.

„Tikslas buvo iškovoti pergalę. Bet pritrūko žaidimo drausmės, šalto proto, neįgyvendinome trenerio sumanymų. Kol kas nerandame savo žaidimo. Bandysime kažką koreguoti treniruotėse, ieškosim kelių kaip pagerinti žaidimą. Bet liko labai nedaug laiko iki Lietuvos taurės turnyro finalinio ketverto, kuris Alytuje vyks jau artėjantį savaitgalį“, – sakė rezultatyviausiai „Šviesos“ gretose žaidęs L. Palevičius.

Per 8 rungtynes 9 taškus surinkusi „Šviesa“ nukrito į ketvirtą vietą. Tačiau Vilniaus komandos jau negali pasivyti savaitgalį pralaimėjimus patyrę grupės autsaideriai – „Amber“ ir „Tallinn“ klubai.

Penktoje B grupės vietoje su 2 taškais esantiems „Amber“ rankininkams viltis patekti į ketvirtfinalį užkirto pralaimėjimas svečiuose 24:28 „Dobele“ ekipai. Vilniaus komanda pirmavo beveik visų rungtynių metu, tačiau šeimininkai susitikimo pabaigoje sugebėjo persverti rezultatą savo naudai. „Amber“ gretose rezultatyviausiai žaidė Matas Aukštikalnis, pelnęs 6 įvarčius.

„Žaidimu esu patenkintas, bet rezultatas nuliūdino. Turėjome visas galimybes iškovoti bent tašką. Deja, jaunatviškos klaidos neleido sėkmingai užbaigti atakų. Kai pirmauji penkiais įvarčiais, reikia patirties išlaikyti persvarą. To mums pristigo“, – teigė „Amber“ treneris Gintaras Paškevičius.

A grupėje rungtyniaujantys „Dragūnas“ ir „Granitas“ šį savaitgalį nerungtyniavo, tačiau Lietuvos klubams palankiai susiklostė kiti susitikimai. Latvijos klubų Rygos ASK ir „Ogre“ pralaimėjimai lėmė, kad „Dragūnas“ ir „Granitas“ žemiau ketvirtos vietos nenukris.

Per 7 rungtynes 10 taškų surinkę „Dragūno“ rankininkai grupėje užima trečią vietą, „Granitas“ su 6 taškais yra ketvirtas. Grupėje pirmauja visas septynerias rungtynes laimėjęs BHL čempionas „Viljandi“ klubas, antroje vietoje su 12 taškų – kita Estijos atstovė „Mistra“ komanda.

Artimiausiame BHL ture vasario 11 d. „Dragūno“ ir „Granito“ rankininkai kovos tarpusavyje Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių