Tūkstantinė minia bėgo už Marijampolę – pusmaratonio titulai iškeliavo į Baltarusiją

  • Teksto dydis:

Savaitgalį praūžusią Marijampolės miesto dienų šventę vainikavo sekmadienį vykęs renginys „Bėgam už Marijampolę 2019“. Jau šeštą kartą organizatoriai sukvietė tūkstantinę bėgimo mėgėjų ir profesionalų minią ne tik iš visos Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių.

Renginio organizatoriai kvietė bėgti už Marijampolę, kuri šiais metais mini 30-ąjį miesto vardo susigrąžinimo jubiliejų, todėl visiems bėgimo dalyviams buvo įteikti išskirtinio dizaino kaltiniai medaliai su pagrindiniu šių metų miesto šūkiu „Laisvės vardas – Marijampolė“.

Kaitri saulė surengė tikrą ištvermės egzaminą bėgikams, bet visi dalyviai sėkmingai įveikė pasirinktas pusmaratonio, 10 km ir 5 km distancijas. „Bėgam už Marijampolę“ kartu buvo ir dešimtasis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapas.

Ilgiausiame nuotolyje, kurio rezultatai įtraukti į LBT įskaitą, triumfavo svečiai iš Baltarusijos Dimitrijus Hramatovskis (1:10:33,4) ir Julija Tarasevič (1:30:13,7). Jie už nugaros paliko lietuvius Evaldą Nausėdą („Bėgimo klubas“ 1:13:24,1) ir Dalią Lukošienę („Lukas“, 01:33:33,0).

Trečiosios vietos vyrų ir moterų grupėse atitinkamai atiteko lenkui Bartlomiejui Osiorui (1:15:15,5) ir „Jonavos Maratono“ atstovei Vilmantei Stašauskaitei (1:39:21,2).

10 kilometrų nuotolį greičiausiai įveikė Marijampolės lengvosios atletikos sporto klubo auklėtinis Paulius Bieliūnas (34:38,0) ir Šiaulių sporto klubo „Lukas“ atstovė Viktorija Varnagirytė (39:52,2). 5 km trasoje triumfavo Modestas Rusevičius (Marijampolė, 16:53,2) ir Beata Osior (Lenkija, 20:28,4).

Daug dėmesio sulaukė mažieji bėgimo dalyviai. Kiekvienas 500 metrų distanciją įveikęs vaikas buvo apdovanotas ne tik medaliu, bet ir rėmėjų dovanomis – žaisliukais, balionais, ledais.

„Stengiamės parodyti dėmesį ir į renginį įtraukti kuo įvairesnių grupių žmones nuo mažiausių iki vyriausių, nuo neįgaliųjų, mėgėjų iki profesionalių sportininkų. Mūsų tikslas – suvienyti sporto bendruomenę ir sukurti šventę miesto gyventojams bei svečiams“, – sakė pagrindinis renginio organizatorius, Marijampolės lengvosios atletikos sporto klubo pirmininkas Darius Kemeraitis.

Dėl prizinių vietų 5 km ir 10 km distancijose bėgikai taip pat varžėsi ir skirtingose amžiaus grupėse, todėl apdovanoti prizais ir taurėmis buvo daugiau nei 80 dalyvių.

Susumavus visų dalyvių rezultatus paaiškėjo greičiausias ir gausiausias sporto klubas, juo tapo „Bėgimo klubas“, atsiėmęs komandinę taurę ir piniginį rėmėjų prizą.

Šių metų bėgime išbandyta naujovė – virtualus bėgimas, kurio metu dalyviai už Marijampolę bėgo nuotoliniu būdu, fiziškai būdami ne Marijampolėje. Į šią naujovę aktyviai sureagavo bėgikai ne tik iš kitų Lietuvos miestų, bet ir Norvegijos, Didžiosios Britanijos, Airijos, Vokietijos. Virtualaus bėgimo dalyvių rezultatai nekonkuravo su bėgikų, įveikusių trasą renginio dieną Marijampolėje, bet kiekvienas virtualaus bėgimo dalyvis atminimo medalio sulauks paštu.

Šiais metais renginys gerokai išsiplėtė, prie bėgimo prisijungė ir kitų sporto šakų renginiai: „Minam už Marijampolę“, „Plaukiam už Marijampolę“, „Neriam už Marijampolę“, „Irkluojam už Marijampolę“, „Keliam už Marijampolę“ ir „Einam už Marijampolę“.

„Bėgam už Marijampolę“ yra nekomercinis renginys – už registraciją surinktos lėšos, kurios nepanaudojamos bėgimo organizavimui, kasmet skiriamos Marijampolės miesto gražinimui ar sporto inventoriaus įrengimui viešosiose erdvėse.

Po dešimties LBT etapų klubų įskaitoje tvirtai pirmauja „Bėgimo klubas“ (7161 taškai), antras – „Lukas“ (6315), trečias – „Stadija“ (5897), ketvirtą vietą užima „Jonavos BK Maratonas“ (5618), penktasis – „Kauno BMK“ (5410).

Lietuvos bėgimo taurėje vedama ir klubinė įskaita. Penkiuose Lietuvos bėgimo taurės (LBT) etapuose greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Kitas, vienuoliktasis LBT etapas – 48-asis bėgimas „Aplink Elektrėnų marias“ vyks birželio 22 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių