Pereiti į pagrindinį turinį

T.Vaitkus pradėjo sezoną

2009-02-21 09:00

Praėjusiais metais užėmęs prizinę vietą tradicinėse daugiadienėse dviračių lenktynėse "Volta ao Algarve", šiais metais Tomas Vaitkus negali pasigirti aukštomis vietomis.

35-ųjų Portugalijoje vykstančių lenktynių pirmajame etape iš Albufeiros iki Olhao (173,6 km) kazachų "Astana" komandai atstovaujantis klaipėdietis, finišavęs pagrindinėje grupėje, užėmė 41 vietą tarp 172 dviratininkų.

Pirmą dieną greičiausias buvo antrojo varžybose lietuvio Ignato Konovalovo komandos "Cervelo Test Team" iš Šveicarijos komandos draugas vokietis Heinrichas Haussleris – 4 val. 31 min. 43 sek.

Panevėžietis, irgi etapą baigęs pagrindinėje grupėje, užėmė 158 vietą.

Antrąjį etapą iš Lagoa iki Lagos (183,5 km) Lietuvos čempionas T.Vaitkus irgi baigė pagrindinėje grupėje, tačiau užėmė gerokai žemesnę 143 vietą.

T.Vaitkaus laikas, kaip etapo nugalėtojo ispano Koldo Fernandezo iš "Euskaltel-Euskadi" komandos – 4 val. 56,54 sek.

Stebinantį stabilumą rodęs I.Konovalovas ir antrą etapą baigė panašioje vietoje– 157-as (laikas toks pat).

Prieš trečiąjį vakar vykusį etapą T.Vaitkus buvo 101-as, I.Konovalovas – 153-ias. Abu lietuviai nuo lyderio K.Fernandezo buvo atsilikę 14 sek.

Klaipėdietis dienraščiui sakė, kad jo ir I.Konovalovo užduotys lenktynėse – tokios pat: trasoje padėti savo lyderiams, o atlikus juodą darbą finišuoti, nekreipiant dėmesio į vietą.

Lenktynėse Lietuvos čempiono apranga su valstybės vėliavos spalvomis dalyvaujantis T.Vaitkus tvirtino, kad jam tikslas laimėti bus iškeltas per varžybas Belgijoje.

Šiais metais jam nereikia pakartoti pernykštės sėkmės, kai net laimėjo vieną iš etapų, o galutinėje klasifikacijoje užėmė trečią vietą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų