Pereiti į pagrindinį turinį

U.Boltas negalvoja apie rekordus

2009-08-17 13:56
U.Boltas negalvoja apie rekordus
U.Boltas negalvoja apie rekordus / „Reuters“ nuotr. Žaibas: U.Boltas nepaliko varžovams jokių vilčių.

Fenomenalų pasaulio rekordą 100 m bėgimo varžybose pasiekęs Jamaikos lengvaatletis Usainas Boltas tvirtina, kad pirmiausia jam rūpi pademonstruoti žmogaus galimybes, o ne įrašyti naują eilutę į statistikos suvestines.

Berlyne (Vokietija) vykstančiame 12-ajame pasaulio lengvosios atletikos čempionate U.Boltas laimėjo 100 m bėgimo finalą, įveikęs distanciją per 9,58 sekundės. Pekino olimpiados čempionas 0,11 sekundės pagerino pačiam priklausiusį šios rungties planetos rekordą (buvo 9,69 sek.).

Antrąją vietą užėmė nacionalinį rekordą pasiekęs amerikietis Tysonas Gay'us - 9,71 sek., trečiasis finišavo kitas Jamaikos sprinteris Asafa Powellas - 9,84 sek.

Greičiau nei per 10 sek. nuotolį taip pat įveikė Danielis Bailey's (Antigva ir Barbuda) ir Richardas Thompsonas (Trinidadas ir Tobagas) - abu per 9,93 sek.

„Bėgau ne todėl, kad pasiekčiau pasaulio rekordą. Esu ne iš tų sportininkų, kurie galvoja apie rekordus. Mano tikslas buvo tiesiog pademonstruoti, ką aš, kaip žmogus, sugebu, juolab kad tai buvo išskirtinės sunkios varžybos su labai pajėgiais varžovais, - po pergalės interviu BBC agentūrai kalbėjo U.Boltas. - Startavau beveik idealiai. Mane įkvėpė ir fantastiški žiūrovai. Džiaugiuosi, kad pasiekiau puikų rezultatą.“

Po finišo apmaudo neslėpęs vienas pagrindinių U.Bolto konkurentų T.Gay'us pripažino, kad jamaikietis nugalėjo pelnytai.

„Padariau viską, ką galėjau. Atidaviau visas jėgas, bet pergalei to nepakako. Tikiuosi, kad finalui suteikiau intrigos. Neabejojau, kad Usainas gali nubėgti 100 m greičiau nei per 9,6 sek. Sveikinu jį su įspūdingu rekordu,“ - agentūrai AP sakė T.Gay'us.

„Maniau, kad man pavyks pavyti Usainą, tačiau tai man nepasisekė net po finišo“, - juokavo A.Powellas.

 Rytoj U.Boltas startuos 200 m bėgimo kvalifikacinėse varžybose. Jam priklauso ir šios rungties pasaulio rekordas - 19,30 sek.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų