Ukrainiečių vedamas „Dragūnas“ LRF taurės finale susitiks su „Granito“ rankininkais

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykstančiame Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurės turnyro finaliniame ketverte liko lemiamos kovos. Vyrų turnyro finale pasikartos praėjusių metų dvikova. Dėl „7Bet LRF taurės“ susigrums titulą ginantis Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Karys“.

Labai atkakliai klostėsi pirmasis pusfinalis. „Granito“ ir Vilniaus „Šviesos“ rungtynėse net 15 kartų rezultatas buvo lygus. Iki susitikimo pabaigos likus mažiau nei 5 minutėms, vilniečiai išsiveržė į priekį 21:19. Tačiau vėliau „Granitas“ pelnė tris įvarčius be atsako ir išplėšė pergalę minimalia persvara 22:21.

„Granito“ gretose geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas komandą ne kartą gelbėjęs vartininkas Lukas Gurskis. Puolime nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo Paulius Šarkauskas, pelnęs 6 įvarčius, Marius Kairys įmetė 5 įvarčius. „Šviesai“ Šarūnas Ugianskis pelnė 6-is, Tadas Rasakevičius 4 įvarčius.

„Pavyko įgyvendinti mūsų žaidimo planą – kibiai gintis, numušti ritmą jų greitam puolime ir daryti kuo mažiau klaidų, kad išvengtume greitų varžovų įvarčių. Didelis ačiū vyrams, kurie rungtynių pabaigoje parodė kovotojų charakterį. Tokį jį matau jau ne pirmą kartą šį sezoną. Finaliniame ketverte mums trūksta lyderių Deivido Jovaišo ir Mato Jurkevičiaus, jie atlieka pareigą tėvynei ir yra karių savanorių pajėgose. Prieš rungtynes sakėm žaidėjams, kad jie turės kompensuoti lyderius  dvigubai ar trigubai aikštelėje ir mums pavyko mobilizuoti žaidėjus“, – sunkia pergale džiaugėsi „Granito“ treneris Vaidotas Grosas.

Jau šeštus metus iš eilės į finalą pateko „Dragūno“ rankininkai. Turnyro šeimininkai 31:22 įveikė Vilniaus „Amber“ komandą. „Dragūno“ komandą į priekį vedė ukrainiečiai, rungtynėse sulaukę ypatingo sirgalių palaikymo. Danylo Hlušakas nugalėtojams pelnė net 11 įvarčių, Danilas Plakhotinas įmetė 4-is, Sejedas Naghavialhoseinas 3 įvarčius. Geriausiu „Dragūno“ gretose išrinktas vartininkas ukrainietis Maksimas Lobčiukas.

„Didžiausia pagarba mūsų komandos ukrainiečiams ir lenkiu prieš juos galvą. Nuotaikos tragiškos, nes jų tėvai kariauja ir jie net negali susisiekti su jais. Bet žaidėjai tikri šaunuoliai, stengiasi kažkiek atsiriboti nuo įvykių tėvynėje ir atiduoda jėgas aikštėje. Labai gaila vyrų. Susirinkime prieš rungtynes visa komanda verkėm, negalėjom net žodžių ištarti. Labai bloga situacija. Mūsų komandos lietuviai juos labai palaiko ir komanda labai susivienijo“, – teigia „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskas.

„Dragūno“ treneris tikisi, kad pavyks išlaikyti tokį nusiteikimą ir finalinėms rungtynėms.

„Jeigu spręstume pagal jėgas, tai mes turėtume būti jų daugiau išsaugoję negu „Granito“ komanda, kurios suoliukas gerokai trumpesnis. Bet žinant „Granito“ charakterį, tai rytoj jie kibs į kovą iš paskutinių jėgų. Tikrai jie žais 110 procentų ir laukia įdomi kova, nes jėgos lygios“, – tvirtina G. Cibulskas.

Praėjusių metų taurės turnyro finale „Dragūnas“ įveikė „Granitą“ rezultatu 34:29.

Žiūrovai finalinio ketverto rungtynes „Švyturio“ arenoje gali stebėti nemokamai.

„7Bet LRF taurės“ finalinio ketverto tvarkaraštis:

Vasario 27 d. (sekmadienis)

13:00 moterų turnyro finalas

15:30 vyrų turnyro finalas



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių