Ukrainos sportininkų rinktinėms uždrausta rungtyniauti su rusais ir baltarusiais

Ukrainos sporto ministerija išleido įsakymą, kuriuo ukrainiečių nacionalinėms rinktinėms draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose, kai jose bus sportininkų iš Rusijos ar Baltarusijos.

Remiantis šiuo dokumentu, kurio kopija šią savaitę buvo paskelbta Ukrainos jaunimo ir sporto ministerijos oficialioje interneto svetainėje, atsakingos institucijos turės atšaukti oficialias Ukrainos nacionalinių rinktinių delegacijas iš varžybų olimpinėse, neolimpinėse ir neįgaliųjų sporto šakose, jei jose dalyvaus rusai arba baltarusiai.

Pažeidus draudimą, bus svarstomas klausimas dėl sporto federacijos nacionalinio statuso atėmimo, sakoma įsakyme.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) kovo pabaigoje rekomendavo, kad Rusijos ir Baltarusijos sportininkams būtų leista varžytis būsimose tarptautinėse varžybose po neutralia vėliava, ir tik tuo atveju, jeigu jie aktyviai neremia karo Ukrainoje.

Rusijai pernai vasarį užpuolus Ukrainą, jiems buvo uždrausta dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose.

Nors TOK dar nenusprendė, ar Rusijos ir Baltarusijos sportininkai galės varžytis 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, jų sugrįžimas į tarptautines varžybas suteiktų galimybę pereiti kvalifikacinius etapus į olimpiadą.

Tuo tarpu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasisako už visišką draudimą rusams ir baltarusiams dalyvauti 2024-ųjų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių