V. Savickui – tarptautinio imtynių turnyro bronza

  • Teksto dydis:

Radome vykusiame „Lenkijos taurės“ tarptautiniame graikų-romėnų imtynių turnyre Vilius Savickas užėmė trečią vietą. Centrinės Lenkijos apskrities centre vykusiose varžybose Vilius svoryje iki 67 kilogramų (10 dalyvių) nugalėjo šeimininkų atletą Mateuszą Kaczorą (9:0) ir savo treniruočių partnerius Adomą Grigaliūną (9:0) bei Konstantiną Kešanidį (5:2). Vienintelis pralaimėjimas varžybų starte turnyro čempionu tapusiam lenkui Kamilui Czareckiui (0:9) atėmė Viliui galimybę kovoti dėl aukštesnių pozicijų.

Šiame svoryje K. Kešanidis užėmė penktą vietą, o A. Grigaliūnas liko dešimtas.

Turnyre po vieną pergalę iškovojo Ronaldas Čužinovas (72 kg; 19 dalyvių; 10 vieta) ir Arsenas Stankevičius (97 kg; 15 dalyvių; 11 vieta).

Eimantas Vilimas (72 kg; 19 dalyvių) ir Igoris Kabadeicevas (130 kg; 5 dalyviai) liko be pergalių.

„Ilgas virimas savose sultyse padarė meškos paslaugą. Dėl karantininių suvaržymų vaikinai treniravosi tarpusavyje ir nedalyvavo varžybose, todėl kovojant su naujais varžovais pasipylė klaidos. Tik nuolatinis varžymasis įvairiuose turnyruose leidžia irtis pirmyn. Čia mano nuomonė ir jos įsikibęs laikausi. Ir galiu argumentuoti – mūsų vienas pagrindinių „arkliukų“ yra darbas parteryje, tačiau Lenkijoje pamačiau, kad šioje vietoje esame gerokai pasėdę, praradę jautrumą, neapsiginame nuo varžovų iškėlimo, – varžybas Radome įvairiais pjūviais narstė treneris Olegas Antoščenkovas. – Būtent dėl šios priežasties tiek Vilius, tiek Arsenas pralaimėjo lenkams. Didelį potencialą turinčiam Adomui reikia skubiai „surinkti“ iššvaistytą techninį arsenalą. Konstantinui Kešanidi nepamaišytų lavinti galingumą – jo startinis greitis geras, bet trūksta sprogimo. Iš sunkiasvorio Igorio Kabadeicevo daug nesitikėjau, nes visaginietis yra pora metų jaunesnis ir daug lengvesnis už varžovus. Tačiau patiko aštrumas atakuojant – vieną iš dviejų kovų jis penkiais taškais pralaimėjo lenkui, tačiau pats surinko net 10 balų.“

Tarptautiniame turnyre Radome kovojo 107 imtynininkai iš Lenkijos, Danijos, Olandijos ir Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių