V. Strolia pasiekė sezono greičio rekordą: prie to prisidėjo tiek slidės, tiek ledas

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Ansi (Prancūzija) vykstančiame trečiame 2022-2023 metų sezono pasaulio biatlono taurės etapo persekiojimo lenktynėse įskaitinių taškų kraitį ir vėl papildė Vytautas Strolia.

Iš 35 pozicijos startavęs lietuvis varžybose suko keturis baudos ratus, bet tai nesutrukdė finišuoti 21-am.

30-metis biatlonininkas du šaudymo ruožus baigė be klaidų ir rikiavosi 19-as. Mūsiškis po dukart suklydo trečiame ir ketvirtame šaudymo ruožuose, tačiau dėka ypač aukšto tempo trasoje pozicijų ženkliai neprarado.

Pagal greitį trasoje V.Strolia užfiksavo sezono rekordą, užėmęs 10 vietą. Greičiausiu planetos biatlonininku tituluojamas norvegas Johannesas Thingnesas Boe lietuviui nusileido net minute.

„Dar prieš varžybas pamačius šiandienos sąlygas – labai ledinę trasą, sudėtingus posūkius, – jaučiau, kad turėtų būti gerai, nes tokios sąlygos man patinka ir trasoje jaučiau tą pranašumą. Šiandien labai skyrėsi slidžių darbas. Visi, kurie važiavo su „Fischer“ slidėmis, trasoje atrodė tragiškai: pas juos nelaiko slidžių kantai (briaunos – aut. past.). Visi matė ir visi kalbėjo, kad su „Fischer“ ant ledo neįmanoma pavažiuoti. Atrodo, trasoje norisi važiuoti už varžovų, bet nesupranti, kas vyksta, nes jie tave netgi stabdo. Aplenki ir važiuoji toliau“, – paaiškino V.Strolia.

Būtent su šios įmonės slidėmis varžėsi ir J.T.Boe, kuris startavo pirmas bei finišavo trečias, vien pagal persekiojimo rungties laiką buvęs vos 20-as. Apdovanojimų pakylą okupavo norvegai: triumfavo Sturla Holmas Laegreidas (0+0+1+0), 24,6 sek. pranokęs Vetle Sjaastadą Christianseną (0+0+0+2) bei 35,6 sek. – J.T.Boe (1+0+1+0). Beje, varžybose sportininkai rungėsi ne įprastoje 12,5 km distancijoje, bet 11,5 km – dėl ledo kiekvienas ratas buvo sutrumpintas 200 metrų.

Tuo tarpu V.Strolia reabilitavosi po dviejų ne pačių sėkmingiausių startų: praėjusio etapo Hochfilcene (Austrija) persekiojimo dėl prastos savijautos mūsiškis nebaigė, tuo tarpu ketvirtadienį sprinto varžybose Ansi su vienu baudos ratu buvo 35-as.

„Šiek tiek suveikė kalnai, gal šiek tiek buvo padaryta klaidų pasiruošimo metu. Iš visko yra mokomasi ateičiai, ką galime daryti, ko ne. Reikia šiek tiek laiko atsistatyti, bet šiandien buvo visai nebloga diena, žiūrėsime, kokia bus rytoj. Žinau, kur padariau klaidą ir bandysime tokio dalyko daugiau nekartoti“, – apie rastą priežastį užsiminė V.Strolia.

Sekmadienį anykštėnas varžysis pirmoje šio sezono bendro starto rungtyje, kurioje dalyvauti gali tik 30 geriausių planetos biatlonininkų. Teisę startuoti mūsiškis iškovojo įtikinamai, bendroje įskaitoje užimdamas 18 vietą (138 tšk.). Už 21 vietą šeštadienio persekiojime jam atiteko 20 įskaitinių tašų.

„Tikrai malonu, kad patenku į pirmą bendro starto rungtį ir ne pagal etapo rezultatus, o pagal bendrą įskaitą. Smagu, bet taip ir turi būti. Sportuoju dėl aukščiausių vietų, todėl norisi patekti ir dalyvauti visur“, – teigė V.Strolia.

Kiti Lietuvos biatlonininkai etapą baigė po sprinto: Karolis Dombrovskis ten buvo 68-as (0+1), Tomas Kaukėnas – 85-as (1+2), Maksimas Fominas – 93-as (1+2), Gabrielė Leščinskaitė tarp moterų – 72-a (0+1), o Natalija Kočergina – 77-a (2+1).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių