V. Žala apie įspūdžius iš Dakaro treniruotės: įgūdžiai „grįžo“ tik po dešimto rato

  • Teksto dydis:

Nors dėl kilusios pandemijos ir paskalbto karantino automobilių sporto renginiai buvo atšaukti, o komandos priverstos savo planus dėliotis iš naujo, po penkių mėnesių pertraukos „Agrorodeo“ komandos pilotas Vaidotas Žala vėl užvedė „Mini“ ir išvažiavo į smėlynus.

Testas sau ir automobiliui

Sekmadienį Margio karjere surengtų testų metu lenktynininkas džiaugėsi, kad praėjus penkiems mėnesiams po Dakaro vėl gali treniruotis ne tik sporto salėje, tačiau ir sėdėdamas prie lenktyninio „Mini“ vairo. V. Žala prisipažino, kad įprastai, siekiant išlaikyti įgūdžius, reikėtų bent kartą per mėnesį pasitreniruoti „koviniu“ režimu, todėl po netrumpų „atostogų“ komanda sutarė, kad ilgiau laukti nebegalima.

„Kuo ilgesnė pertrauka, tuo ir adaptacijos ilgesnės reikia, todėl labai laukėme, kada vėl galėsime išvažiuoti. Treniruodamiesi karjere „prisukom“ apie 150 kilometrų, kurių metu buvo visko. Pradžioje atrodė, kad kartais ir automobilį prastai jaučiu, kad ir traukos trūksta, ir pavaros tinkamai perjungti nepavyksta, tačiau po dešimto rato pajaučiau, kad viskas grįžta į vėžes“, – įspūdžiais iš treniruotės dalinosi V. Žala.

Lenktynininkas atviravo, kad nors testo reikėjo įgūdžiams prisiminti, pats jo labai laukė, nes tai buvo pirmasis išvažiavimas su „Mini“ po to, kai automobilį Frankfurte, Vokietijoje, taisė „X-Raid“ komanda.

„Paskutiniame Dakaro etape, po smūgio į akmenį, apgadinome „Mini“ todėl išsiuntėme jį „X-Raid“ komandai į Frankfurtą, kad jie visus nesklandumus sutvarkytų. Po remonto darbų tik dabar turėjome pirmą progą išbandyti automobilį, todėl buvo labai smalsu patikrinti, kaip jis važiuoja. Testai parodė, kad viskas sutvarkyta nepriekaištingai“, – aiškino „Agrorodeo“ komandos pilotas.

Svarbus etapas

V. Žala teigė, kad dar viena komandai svarbi data – birželio 11-oji. Šią dieną Dakaro organizatoriai surengs oficialų pristatymą, kurio metu praneš, kur ir kaip tiksliai vyks 2021-ųjų Dakaras bei pateiks daugiau lenktynininkams svarbios informacijos.

„Agrorodeo“ pilotas aiškino, kad vienas iš pagrindinių pasiruošimo Dakarui etapų yra būtent šis pristatymas, kuriame organizatoriai pateikia daugiau svarbių detalių apie lenktynes. Vis tik šiais metais, dėl COVID-19 pandemijos lenktynininkams kilo abejonių, ar Dakaras, kaip ir kitos sporto varžybos, nebus atšauktas.

„Kiekvienais metais viskas vyksta šiek tiek paprasčiau. Grįžus po Dakaro pradedame ruoštis kitam Dakarui ir žinome, kad pristatymas anksčiau ar vėliau įvyks, tačiau šiais metais buvo daug nežinomybės“, – sakė V. Žala.

Planuose ir ralio čempionatas

Lenktynininkas teigė, kad besiruošdamas Dakarui taip pat planuoja ralio trasose pasirodyti ir su „Škoda Fabia R5“ bolidu. V. Žala prisipažino, kad kol kas nėra įsitikinęs ar pavyks dalyvauti visuose Lietuvos automobilių ralio čempionato etapuose, tačiau tikslesne informacija ir savo planais pasidalins jau netrukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių