Pereiti į pagrindinį turinį

V. Žala ir S. Jurgelėnas ralyje startuos 330-uoju numeriu pažymėtu automobiliu

2014-04-04 12:04
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Ketvirtadienį Jungtiniuose Arabų Emyratuose vyksiančio "Abu Dhabi Desert Challenge" automobilių maratono dalyvių laukė spaudos konferencija ir administracinė komisija. Sėkmingai praėję dokumentų patikrinimą, lietuviai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas sužinojo, kad startuos 330 numeriu pažymėtu automobiliu.

Prieš startą surengtoje spaudos konferencijoje FIA viceprezidentas Mohammedas Ben Sulayemas pasidžiaugė konkurencingu dalyvių sąrašu ir pažymėjo: "Tai varžybos, kuriose visi sportininkai nori nors kartą nugalėti. Vakarų regiono dykumose sportininkai lenktyniaus viename įspūdingiausių reljefų pasaulyje. Šiose varžybose finišuoti jau yra pasiekimas."

Prabangiai surengtoje spaudos konferencijoje varžybų favoritai ispanai Nani Roma ir Marcas Coma sakė, kad jaučiasi užtikrintai ir sieks pakartoti savo pergales. Motociklu važiuosiantis M.Coma šios varžybose triumfavo jau septynis kartus, todėl neabejotinai turi preciziškus važiavimo kopomis įgūdžius.

Arabai viltis deda į vietinį herojų Yazeedą Al-Rajhį, kuris automobilių varžybose startuos "Hummer" prototipu. Saudo Arabijos sportininkas, iš pagarbos arabų valdininkams, iš pradžių prabilo arabų kalba, ir tik po to savo tikslus maratone pakomentavo angliškai.

Sėkmingai praėję administracinę komisiją, lietuviai Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas sužinojo, kad startuos 330 numeriu pažymėtu automobiliu.

"Popierizmo čia daugiau, bet organizatoriai draugiški, taip pat smagu, kad kazachų komanda iš savo pusės viską padarė pedantiškai - neturiu prie ko prisikabinti. - Paklaustas, ar yra patenkintas startiniu numeriu, V.Žala sakė, kad šios varžybose tai yra daugiau simbolinis skaičius, - reali starto tvarka išaiškės kvalifikacinio greičio ruožo metu. Pagal tai bus sudėliotas maratono startinis sąrašas sekmadieniui. Tačiau net ir turint prastesnę startinę poziciją, galvos nesukčiau, nes šiose varžybose dulkės nesukelia sportininkams tiek problemų kaip Dakare. Smėlynai platūs, tilpsime visi."

Lietuviai ketvirtadienį taip pat pirmą kartą apžiūrėjo savo automobilį. Sportininkai varžybose startuos iš kazachų komandos "Mobilex" išnuomotu "Toyota Hilux M440" prototipu.

"Automobilis tvirtas, gerai paruoštas. Nors, turbūt, metus laiko prastovėjęs garaže, tačiau visi esminiai agregatai perrinkti ir sutvarkyti, taip pat komanda atsivežė krūvą atsarginių dalių. Sumontavome visą palydovinę įrangą, beliko susireguliuoti saugos diržus ir būsime pasiruošę. Patys kazachai gana draugiški, manau susibendrausim ir darbas vyks sklandžiai", - džiaugėsi Saulius Jurgelėnas.

Sportininkai visą vakarą praleido klijuodami organizatorių ir reklaminius lipdukus.

Penktadienį sportininkų laukia paskutinis priešstartinis išbandymas - techninė automobilių komisija, kurioje tikrinama saugos įranga ir automobilių atitikimas techniniam reglamentui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų