Pereiti į pagrindinį turinį

V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas

2012-09-04 21:09
V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas V.Adamkus: reikia kalbėti apie sportininkų bėdas

„Tai ką, kelsime triukšmą?“, – prezidentas Valdas Adamkus paplekšnojo per petį Lietuvos olimpinio komiteto prezidentui Artūrui Poviliūnui. Antradienį V.Adamkus susitiko su olimpine čempione Laura Asadaukaite ir jos vyru olimpiniu prizininku Andrejumi Zadneprovskiu.

„Gyvenimo klaidos“

Būtent ši prezidento frazė baigė atvirą diskusiją tarp esamų ir buvusių sportininkų (V. Adamkus turi ne vieną aukso ir sidabro medalį už pasiekimus lengvojoje atletikoje - red. past.).

„Jeigu po keturių metų, po olimpinių žaidynių Rio de Žaneire vėl susitiksime ir kalbėsime apie tas pačias problemas, bus didelė gėda, – sakė LTOK vadovas A. Poviliūnas. – Turime padaryti viską, ką galime, kad to išvengtume“.

Į tai prezidentas V.Adamkus tik atsakė: „Prezidente, laikrodis jau tiksi, o Lietuva snaudžia. Jeigu kiti gali per aštuoniolika mėnesių pastatyti neįsivaizduojamus olimpinius projektus, kodėl mes negalime to padaryti?“.

A. Poviliūnas pabandė sumažinti įtampą taręs frazę „tai yra gyvenimas“, o penkiakovininkė L.Asadauskaitė trumpai nukirto: „Tai yra gyvenimo klaidos. Jų buvo daug“.

„Mes švaistome pinigus ten, kur nereikia. Ir puikiai tai žinome“, – kiek suirzęs pokalbio pabaigoje sakė V.Adamkus, nors susitikimas prasidėjo gražiais olimpiniais prisiminimais.

Palaiko sportininkę

„Lietuva vis dar gyvena olimpinėmis nuotaikomis. Noriu pasidžiaugti ne tik mūsų sportininkų laimėjimais, tačiau paspirtimi, kuri sukurs kitokį požiūrį į šalies sportinį gyvenimą. Tikiu, kad tokios pergalės gali pakeisti mūsų vadovybės žingsnius. Juk reikia padaryti, kad laimėjimai būtų pasiekiami daug lengviau. Pats turiu prisipažinti, kad kažkada svajojau apie lengvosios atletikos trikovę, tačiau ši sporto šaka dingo iš varžybų lentelių. Tuo metu man atrodė, kad galėjau siekti rekordų. Deja, tai neįvyko“, – pokalbio pradžioje šypsojosi prezidentas.

Jis prisipažino, kad stebėdamas L. Asadauskaitės pasirodymą drebėjo, kai sportininkė rungėsi jodinėjimo rungtyje. „Drebėjau, žinojau, kad viskas bus gerai, svarbiausia buvo, kad žirgas nesustreikuotų, – kalbėjo V. Adamkus. – Žirgas nunešė į pergalę. Dabar esame viršūnėje“.

Prezidentas pabrėžė, kad L.Asadauskaitės išsakyta nuomonė apie treniruočių sąlygas – teisinga ir šiuo metu ypatingai reikalinga. „Aš tai noriu pakartoti dar kartą. Tai kartosiu ir ateityje. Tikiuosi, kad mus kas nors išgirs ir pasiruošimo sąlygos pasikeis tik į gerą, – kalbėjo V.Adamkus. – Manau, šios problemos sprendimai gali įtakoti naują mūsų visuomenės apsijungimą, kuris privers pamiršti kasdienines rietenas. Dabar turime kreipti dėmesį į mūsų jaunąją kartą“.

Išlieka viltis

„Mūsų pareiga – dažniau garsiai prabilti, – žvilgtelėjęs į LTOK vadovą Artūrą Poviliūną pasakė prezidentas. – Ir priminti problemas, kad jos pasiektų atsakingus asmenis“.

A. Poviliūnas prisipažino, kad po gražios prezidento kalbos sunku pasakyti, ką nors gražesnio ir labiau įkvepiančio. „Londono olimpines žaidynes ir pradėjome, ir baigėme aukso medaliu. Buvo sunku patikėti, kad Laura per pirmas rungtis susikrovė tokią persvarą, kad į finišą atėjo pėsčia, dar spėjo fotografams papozuoti, – kalbėjo A. Poviliūnas. – Nemažai kalbame apie problemas, tačiau viešų kalbų, pritariu, trūksta. Viliuosi, kad situacija pagerės po tokių sėkmingų žaidynių“.

Pati L. Asadauskaitė džiaugėsi galimybę pabendrauti su Adamkų šeima. „Tikimės, kad ateityje viskas bus geriau. Galbūt, mums padės ir prezidentas V Adamkus. Mums belieka tikėtis, kad viskas bus geriau“, – kuklinosi penkiakovininkė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų