Pereiti į pagrindinį turinį

V.Alekna diską mėtys Lenkijoje

2009-04-15 09:00
V.Alekna diską mėtys Lenkijoje
V.Alekna diską mėtys Lenkijoje / Vytauto Liaudanskio nuotr. Ištvermė: V.Alekna jėgas kaupė fizinio rengimo treniruotėse.

Dukart olimpinis disko metimo čempionas Virgilijus Alekna nusprendė vėliau pradėti 2009-ųjų sezoną ir laikinai neberengti jo vardu pavadintų taurės varžybų.

Vakar V.Alekna išvyko į treniruočių stovyklą Lenkijoje, Spalos olimpinėje bazėje.

"Šiemet Spalos centre treniravausi jau du kartus. Man patiko gerai įrengta, jauki bazė gražiame gamtos kampelyje, todėl vėl važiuoju trims savaitėms. Iki šiol kaupiau jėgas dažniausiai po stogu – kilnojau sunkumus, dabar daugiau padirbėsiu lauke ir pradėsiu mėtyti diską atvirame stadione", – sakė dienraščiui lengvaatletis.

Pernai ir užpernai iki balandžio vidurio V.Alekna jau buvo išmėginęs jėgas oficialiose varžybose, o šiais metais neskuba pradėti sezono.

"Patiko atostogauti, todėl poilsis užsitęsė, – pajuokavo disko metikas ir pridūrė: – Anksčiau kitaip planavau metus, startų tvarkaraštis buvo glaustesnis. Šį kartą mano prioritetas – keli elitiniai turnyrai ir pasaulio čempionatas rugpjūtį Vokietijoje. Pirmasis mano pasirodymas tikriausiai bus birželio 14-ąją Berlyne, "Aukso lygos" varžybų 1-ajame etape. Nenusprendžiau, ar iki jo dalyvausiu dar kuriame nors renginyje."

V.Alekna, kaip ir dar 11 Lietuvos lengvaatlečių, jau yra įvykdęs atrankos į planetos pirmenybes A lygio normatyvą, tai jis padarė pernai Pekino olimpinėse žaidynėse.

Sportininkas patvirtino, kad vasarą neberengs jo vardu pavadintų tarptautinių disko metimo varžybų.

"Pertraukėlę padiktavo nelengva ekonominė padėtis Lietuvoje. Jei reikalai pagerės, kitais metais pratęsime tradiciją", – teigė olimpinis čempionas.

Pirmasis V.Aleknos taurės turnyras įvyko 2005-aisiais.

Geriausias šio sezono disko metimo rezultatas kol kas priklauso estui Gerdui Kanteriui – 69 m 70 cm, tačiau 2009-ųjų pasiekimų sąraše kol kas nėra nei V.Aleknos, nei Pekino olimpinių žaidynių vicečempiono lenko Piotro Malachowskio ir 2007-ųjų pasaulio vicečempiono vokiečio Roberto Hartingo bei bronzos medalio laimėtojo olando Rutgerio Smitho įrašų.

"Per anksti vertinti Gerdo paraišką šiems metams, nes žodžio kol kas netarė pagrindiniai jo konkurentai", – kalbėjo lietuvis, ketinantis susigrąžinti iš Estijos galiūno pasaulio čempiono titulą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų