Pereiti į pagrindinį turinį

V.Chomičiui dvikova su "Žalgiriu" – išskirtinė

2010-01-18 18:21
Barikados: buvę žalgiriečiai V.Chomičius (kairėje) ir kroatas M.Popovičius – legendinio Kauno klubo varžovai.
Barikados: buvę žalgiriečiai V.Chomičius (kairėje) ir kroatas M.Popovičius – legendinio Kauno klubo varžovai. / sportsreda.ru nuotr.

Valdemaras Chomičius švenčia savo vadovaujamos Kazanės "Uniks" komandos pergalę prieš Maskvos CSKA ir dega nekantrumu išmėginti jėgas su Kauno "Žalgiriu".

Rusijos vyrų krepšinio superlygos A divizione "Uniks" svečiuose 94:88 (19:21, 22:18, 26:30, 27:19) parklupdė čempionės titulą ginančią CSKA ekipą. Tai buvo pirmasis maskviečių pralaimėjimas šalies pirmenybėse šį sezoną.

Kazanės krepšininkų gretose šį kartą nebuvo Sauliaus Štombergo, o Maskvos klubui atstovaujantis Ramūnas Šiškauskas dėl rankos skausmų žaidė tik pustrečios minutės ir pelnė 3 taškus. Abiem ekipoms jau padėjo naujokai – 211 cm ūgio lenkas Maciejus Lampe ("Uniks") ir 206 cm ūgio juodaodis anglas Popsas Mensah-Bonsu (CSKA). Jie surinko atitinkamai 2 ir 13 taškų.

"Dvikova buvo labai sunki, pirmiausia psichologiniu požiūriu. CSKA – ne ta komanda, kurią galima įveikti kiekvieną dieną. Per treniruotes iš žaidėjų griežtai pareikalavau neatsipalaiduoti, sakiau jiems: verčiau kojų nepavilksite ir pralaimėsite maskviečiams, negu skraidysite lyg ant sparnų, bet gausite į kaulus 30 taškų skirtumu", – po varžybų kalbėjo "Uniks" strategas V.Chomičius.

CSKA vyriausiasis treneris Jevgenijus Pašutinas informavo, kad R.Šiškauskui tikriausiai atsinaujino riešo trauma, todėl jis negalėjo tęsti rungtynių. "Per treniruotę Dmitrijus Sokolovas netyčia sukirto Ramūnui per skaudamą ranką, todėl gydytojai patarė lietuvį tausoti", – sakė J.Pašutinas.

"Tikiuosi, kad ši pergalė uždegs mūsų komandą prieš Vieningosios krepšinio lygos finalo ketverto turnyrą, kuris vyks Kaune", – pabrėžė V.Chomičius. Sausio 21-ąją VKL varžybų pusfinalyje "Uniks" išmėgins jėgas su "Žalgiriu", o CSKA – su Maskvos srities "Chimki".

"Mano geriausi metai susiję su šia komanda, su ja pasiekiau daug įspūdingų pergalių, joje subrendau kaip žaidėjas. Žaisti prieš gimtąjį "Žalgirį" man bus garbė ir malonumas, – interviu Rusijos žiniasklaidai sakė V.Chomičius. – Žalgiriečiai išsiskiria didele aukščiausio lygio varžybų patirtimi. Neseniai šią ekipą sustiprino Aleksandras Čapinas – geru metimu ir puikiais kamuolio perdavimais pasižymintis žaidėjas. Norėdami įveikti kauniečius, privalėsite sužaisti daugiau nei 100 proc. savo galimybių."

Buvęs ilgametis "Žalgirio" kapitonas pridūrė: "Krepšinio sirgaliai Kaune – fantastiški. Visi miesto gyventojai – krepšinio specialistai. Jei padarai klaidą, iškart sulauki kritikos ir patarimų. Emocijų sporto halėje – su kaupu. Prieš rungtynes visi žiūrovai sugieda Tautišką giesmę, po to visas 40 min. be atokvėpio palaiko savo mylimą komandą."

Rusijos superlygos A divizione pirmauja CSKA (8 pergalės ir 1 pralaimėjimas). "Chimki" ekipa su Robertu Javtoku ir Pauliumi Jankūnu – antra (7, 2), "Uniks" – trečia (6, 3), Kęstučio Kemzūros treniruojama Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" – ketvirta (6, 4).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų